sutisdobozoom

Lágy, diós-habos linzer

Itt az ősz, hullanak a diók a fáról, mi mást is lehetne ilyenkor sütni, mint egy jó kis diós süteményt?! Meg van bolondítva egy kis sárgabarack lekvárral és egy habkoronával. Egyszerű elkészíteni, némileg gyors is. 

Hozzávalók:

a linzerhez,

0,5 dl tej

1 tojássárgája

100 g porcukor

300 g finomliszt

200 g vaj

a diós töltelékhez,

250 g darált dió

200 g porcukor

1 egész tojás

1 citrom héja

a tojáshabhoz,

2 tojásfehérje

100 g porcukor

1 ek. citromlé

Elkészítés:

Először a linzertésztát kell elkészíteni, mert hűtenünk kell egy kicsit. A vajat megolvasztom és az összes hozzávalóval elkeverem, majd tésztát gyúrok belőle. Ha ragadna, akkor egy kis lisztet tehetünk még hozzá. Csomagoljuk be egy fóliába és tegyük be a hűtőbe.

Addig készítsük el a diós tölteléket. A tojást egy kicsit verjük fel és tegyük hozzá a porcukrot, diót és reszeljük hozzá a citrom héját. Gyúrjunk belőle egy gombócot, majd nyújtsuk ki kb.0,5 cm magasra, és szaggassunk belőle linzer kiszúróval köröket. Tegyük rá egy sütőpapírral kibélelt sütőformára. 

Készítsük el a tojásfehérje habot. Kezdjük el felverni a fehérjéket és lassan adagoljuk hozzá a porcukrot és a citromlevet. Én gőz felett vertem fel, de nem szükséges így. Kanalazzuk rá a diós “tésztára” és a 100 fokos sütőben szárítsuk ki egy negyed óra alatt. (én légkeverésre állítottam a sütőt).

Amíg sül, nyújtsuk ki a linzertésztát ugyanúgy mint a diós tölteléket, és ugyanakkora köröket szúrjunk ki belőle. Tegyük rá egy sütőpapírral bélelt sütőformára és ha elkészült a habos diós, tegyük be a helyére, alsó-felső sütésre kapcsolva  asütőt és 180 fokon süssük 8-10 percig. 

Ha minden kihűlt, akkor baracklekvárral ragasszuk össze a linzereket és a habos-diós tölteléket. Ebből a mennyiségből nekem 16 darab süti készült.

Jó étvágyat!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!