sutisdobozoom

Dán kuglóf

Igazából nem is tudom, hogy ez a recept miért nem került még fel ide, hiszen nagyon sokszor megsütöm. Bevallom, imádok reggelire valami édes pékárút enni (tudom, nem egészséges) de sokszor elcsábulok. Van amikor ez a kuglóf kerül a reggeli asztalra. Tulajdonképpen nagyon egyszerűen össze lehet állítani, olyan egyszerű mint egy muffin, sőt itt nem kell a nedves és a száraz dolgokat külön összekeverni, itt minden mehet bele egy tálba, csak a végén kell a tojásfehérjehabbal vacakolni picit. Most, hogy úgy gondoltam megírom a receptet itt, figyeltem arra, hogy mennyi idő alatt készül el, mert pontos akartam lenni és kicsit én is meglepődtem, hogy a tészta összekeverése és a kész kuglóf között csak 1 óra telt el, de tényleg így volt. Tehát elmondhatom, hogy kb. másfél óra (kicsit azért hagyni kell hűlni) és már ehetünk is belőle. Nézzük mi kell hozzá…

2561

Hozzávalók:

5 db tojás

20 dkg porcukor

1 dl olaj

1 ek. citromlé

1 dl meleg víz

1 citrom reszelt héja

3 csapott mk. sütőpor

25 dkg liszt

5 dkg kristálycukor

2-3 ek. kakaópor

1 marék dió

2595

 

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztom és a sárgáját a porcukorral habosra keverem. Apránként hozzáadom az olajat, citromlét, meleg vizet, a citrom reszelt héját, sütőport, lisztet. Jól összedolgozom. A tojások fehérjéjéből kemény habot verek, apránként hozzáadva a kristálycukrot. Lassú, nagy, körkörös mozdulatokkal a tésztához keverem, vigyázva, nehogy összetörjön. 

A sütőt előmelegítem 250 fokon. A kuglóf formát kizsírozom és a mozsárban összetört diót beleszórom az aljába. A tészta felét a sütőformába öntöm, a másik faléba belekeverem a kakaóport és azt is tésztára kanalazom (így lesz szép márványos). Amikor beteszem a sütőbe,  hőfokot leveszem 200 fokra és 35-40 perc alatt készre sütöm. 

 

2578

 

Jó étvágyat!

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. cvitamin says:

    Köszönöm a jó tanácsot, vidám, szép napokat kívánok!

  2. Szerintem elronthatatlan, bármikor megsütöttem ugyanolyan finom és szép lett. Nyugodtan meg lehet sütni 23-án, lefedheted alufóliával vagy beteheted műanyag tárolóba, csak egy kis levegőt kapjon, mert befülledhet. Remélem ízlik majd. 🙂 Jó étvágyat hozzá! Boldog karácsonyt!

  3. cvitamin says:

    Köszönöm, ezt a finomságot még én sem ronthatom el:_) Gondolom, hogy 23-án már megsüthetem, nem szárad ki.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!