sutisdobozoom

Mogyorós kifli

Karácsony közeledtével kísérletezésbe fogtam, hogy a jól bevált diós kifli mellé (vagy helyett) milyen más kiflit tudnék elkészíteni. Nagyon könnyű recept, szokás szerint. Ebből a mennyiségből 70-80 db kifli készül (ez függ a kiflik nagyságától is).

Hozzávalók:

400 g liszt

200 g darált mogyoró (vagy mandula)

200 g vaj

180 g porcukor

1/2 csomag sütőpor

2 egész tojás

1/2 ek vaníliaaroma

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat, összemorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a darált mogyorót (vagy mandulát) a porcukrot a tojást, vaníliaaromát, majd a sütőport. Összegyúrjuk és kis cipót formázunk belőle. Becsomagoljuk egy fóliába és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. 

Ha letelt a fél óra, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából kis kifliket formázunk, kis közökkel egymás mellé helyezzük a tepsin és 10 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük a sütőből, még nagyon puha lesz, ne lepődjünk meg, az ujjunkkal be tudjuk nyomni, de pár perc múlva már megfelelő állagú lesz. Langyosan porcukorba forgatjuk és fém dobozkában tároljuk. 

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!