Karácsony közeledtével kísérletezésbe fogtam, hogy a jól bevált diós kifli mellé (vagy helyett) milyen más kiflit tudnék elkészíteni. Nagyon könnyű recept, szokás szerint. Ebből a mennyiségből 70-80 db kifli készül (ez függ a kiflik nagyságától is).
Hozzávalók:
400 g liszt
200 g darált mogyoró (vagy mandula)
200 g vaj
180 g porcukor
1/2 csomag sütőpor
2 egész tojás
1/2 ek vaníliaaroma
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat, összemorzsolom a liszttel, majd hozzáadom a darált mogyorót (vagy mandulát) a porcukrot a tojást, vaníliaaromát, majd a sütőport. Összegyúrjuk és kis cipót formázunk belőle. Becsomagoljuk egy fóliába és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Ha letelt a fél óra, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztából kis kifliket formázunk, kis közökkel egymás mellé helyezzük a tepsin és 10 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük a sütőből, még nagyon puha lesz, ne lepődjünk meg, az ujjunkkal be tudjuk nyomni, de pár perc múlva már megfelelő állagú lesz. Langyosan porcukorba forgatjuk és fém dobozkában tároljuk.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: