sutisdobozoom

Hogyan fotóznak a bloggerek? Serpenyő Virtuóz szemével

Hétfőnként inspiráló vendégbloggerek írásit és fotóit láthatjátok. Új sorozat van születőben, amiben szeretném bemutatni nektek, hogyan fotóznak a bloggerek. Miért is fontos ez nekem? Egyrészt azért, mert fotósként fontos számomra a vizualitás, másrészt azért, mert rá kellett jönnöm, hogy sok kérdés merül fel bennetek fotózás közben. Így szeretnék adni egy kis ösztönzést, hogy mások ezt hogyan csinálják, hogyan kezdtek el fotózni, hogy a saját írásaikat, saját fotóikkal tudják illusztrálni.

Egy kis erőt adni, hogy más is volt kezdő, más is bajlódott, mások fejében is talán ugyanazok a problémák merültek fel, mint bennetek.

Harmadik bloggerünk  Pali, a Serpenyő Virtuóz blog szerzője, fogadjátok szeretettel. Vigyázat, nyomokban az én dicséretemről szól… becsszó nem én kértem… 🙂


Nemrégiben olvastam Éva felhívását, hogy aki érez magában affinitást írja le milyen fejlődésen ment át, mióta elkezdett fotózni.
Azt hiszem nálam ez hatványozottan igaz! Így visszatekintve, nem tudom mit gondoltam, amikor ezekkel a képekkel, 1-2-3-4 évvel ezelőtt, rákattintottam a “SHARE” gombra.

04

Bár, ha jobban belegondolok a technika akkori állása szerint a legmodernebb, legjobb kamerával felszerelt mobilom volt, de így a mostani retina kijelzőn nem mutat éppen úgy, ahogy az akkor festhetett.

03

02

01

Éva rovata, amiben a gasztro fotózással kapcsolatos jó tanácsait írta le sokat segített, és bevallom privát üzenetben is sok segítséget kaptam tőle. Ő vezetett rá például arra, hogy nem kell annyira szimmetrikusnak lennie mindennek a képen, sőt ha oda morzsálok a tányér mellé, az életszerűbb lesz, és ha kiömlik egy kis narancslé az nem a világvége.

Éva iránymutatásával alkottam meg a múltkori fotóm például, ami azóta már több magazinban is megjelent.

0001

A fotózási technikámon sokat javított, ahogy beszereztem néhány speciális fotó hátteret, amik közül a matt fekete a kedvencem. De aki követi az insta galériám az már biztosan rájött erre.
Bevallom az utóbbi fél évben nagyon sokat költöttem fotós cuccokra, ezek között különleges tányérok, alátétek, csészék, egyedi és ritka evőeszközök vannak. A barátaim már meg sem lepődnek, ha veszek egy új asztalt, mert épp jól fog kinézni a fotókon.

0002

unnamed

A régi fotóknál a kontraszttal is sokat babráltam, és különböző hatásokat alkalmaztam, mielőtt feltettem egy képet, ma már van egy bevált szűrő amit használok, igaz 5 vagy 6 dollár volt, de szerintem teljesen megérte. Ezen kívül csak az élességet állítom. A fénynél figyelek, hogy megfelelő megvilágítás legyen, már szinte berendezett fotóstúdióm van a vendégszobában, ahol szinte csak fényképezéshez szükséges dolgokat tartok, külön szekrénnyel a torta tartóknak és kerámiáknak.


 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!