sutisdobozoom

20 perces csokis édesség, eperrel

Nem csak extra gyorsan elkészül, de talán még külön bevásárolni sem kell hozzá, mert az alapanyagok szinte minden háztartásban megtalálhatóak. Az alapanyagokat egy tálban csak össze kell dolgozni és 15 perc alatt megsütni. Még nagyon arra sem kell várni, hogy kihűljön, mert langyosan, vaníliafagyival egyszerűen mennyei. 

IMG_1701

IMG_1699

Próbáljátok ki! 🙂

Hozzávalók:

100 g vaj

100 g cukor

1/2 kk. vaníliaaroma

1 csipet só

3 ek. kakaópor

1 egész tojás

70 g liszt

6-7 darab eper

IMG_1704

Elkészítés:

Az első feladat, hogy a sütőt 180 fokra előmelegítem. A vajat megolvasztom és az összes alapanyaggal együtt jól összekeverem. Egy kb. 20 cm-es sütőformába kanalazom és 5 percre beteszem sütni. Amíg sül megmosom az epreket és kettévágom. Öt perc után belenyomkodom a félig sült tésztába az epreket és még 10 percig sütöm. 

Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Amíg hűl,  kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk és bármilyen gyümölccsel finom lesz. 

IMG_1707

IMG_1716

IMG_1719

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!