sutisdobozoom

20 perces csokis édesség, eperrel

Nem csak extra gyorsan elkészül, de talán még külön bevásárolni sem kell hozzá, mert az alapanyagok szinte minden háztartásban megtalálhatóak. Az alapanyagokat egy tálban csak össze kell dolgozni és 15 perc alatt megsütni. Még nagyon arra sem kell várni, hogy kihűljön, mert langyosan, vaníliafagyival egyszerűen mennyei.  Próbáljátok ki! 🙂 Hozzávalók: 100 g vaj 100 g… Tovább »

Tippek a sötét tónusú ételfotókhoz

Manapság nagyon népszerűek a sötét háttér előtt fotózott ételek. Teljesen más hangulatot tud adni egy fekete vagy fémszínű háttér az ételeinknek. Ha pedig maga a lefotózandó ételünk is sötét, nagyon drasztikus hatást tudunk elérni. De nem mindegy, hogy milyen fényviszonyok között fotózunk. Sőt az sem mindegy, hogy milyen irányból jön a fény. Ehhez mutatok pár… Tovább »

Triplacsokis kosárka

Most, hogy beköszöntött május közepén az ősz, mi az ami megmelegíti a kis lelkünket? A csokoládé, de nem szimplán egy tábla csokoládé, hanem egy csupa csokis csoda. Szerintem! 🙂 Most is a pinterest oldalán kaptam ihletet, számtalan, oreos desszertet kínálnak.  Este,15 perc alatt el lehet készíteni, éjjel a hűtőszekrényben jól összeáll és másnap az ebéd… Tovább »

Hogyan fotóznak a bloggerek? Natussskha blogger szemével

Mostantól hétfőnként inspiráló vendégbloggerek írásit és fotóit láthatjátok. Új sorozat van születőben, amiben szeretném bemutatni nektek, hogyan fotóznak a bloggerek. Miért is fontos ez nekem? Egyrészt azért, mert fotósként fontos számomra a vizualitás, másrészt azért, mert rá kellett jönnöm, hogy sok kérdés merül fel bennetek fotózás közben. Így szeretnék adni egy kis ösztönzést, hogy mások ezt hogyan… Tovább »

Francia krémes pohárkrém

Nem vagyok egy kimondottan francia krémes rajongó, de rá kellett jönnöm, hogy azért nem, mert nem szeretem a tésztáját. Mindig megeszem a krémet, a habot és a karamellás tetejét, de a tésztát otthagyom a tányér alján. Valahogy mindig bajlódom azzal, hogy hogyan egyem… viccen kívül. Általában leveszem a karamellás részt és harapom a krémhez, de… Tovább »

Fahéjas feketeszeder pite

Akik egy kicsit szemfülesek voltak, már megtalálhatták ezt a receptemet a Serpenyő Virtuóz egyik április eleji bejegyzésében. Akkor én voltam a vasárnapi vendégblogger, amit ismét köszönök. Ha szeretnétek rólam kicsit többet megtudni, akkor a recept mellett egy interjút is találhattok rólam ott. Úgy gondoltam, hogy ezt a pitereceptet itt is megosztom veletek, egyrészt azért, mert… Tovább »

Könnyű tiramisu kuglóf

Bár egy sima tiramisut, amibe bolti babapiskótát teszünk, nem kell sütni de összekészíteni ugyanannyi időbe telik mint ezt a kuglófot. Itt a sütési időt kell kivárnunk, míg a sima tiramisunál arra kell várnunk, hogy a hűtőben összeérjenek az ízek. Ha szeretitek a kuglófokat, akkor érdemes ezt a változatot is kipróbálni. Én a pinteresten böngészve láttam… Tovább »

Megdöbbentő ételfotók! Mit látunk? Tájképet vagy ételfotót? Döntsd el te.

Többször kapom azt a visszajelzést tőletek, hogy az ételfotóimhoz ki kellene írnom, hogy csak pár percig nézhetőek, vagy veszélyességi pótlékot is fizessek, mert annyira ínycsiklandóak. Akkor mit fogtok szólni ezekhez a képekhez?! Én elámultam. 🙂 Carl Warner egy híres reklámfotós, aki kicsit másképpen látja az ételeket, mint mi. Friss élelmiszerekből, húsból, halból, zöldségből, gyümölcsből készít… Tovább »

Orgona virág keksz

Virágba borultak az orgona bokrok, finom illatával és szép színével jelezve, hogy elérkezett a tavasz. Az orgonához egyből az anyák napját társítjuk, de sajnos hosszú évek óta arra a jeles napra már elnyílnak. Talán egy kicsit meghosszabbíthatjuk a jelenlétüket, ha készítünk belőle valami finom süteményt, szörpöt, zselét, cukrot és még számtalan más finomságot.  Én most… Tovább »

Karamellás csiga

Az előző posztomhoz hűen, maradva a karamellánál, most egy édes változatát hoztam el, kis csiguszok formájában. Igen, jól látjátok, ez olyan igazi, ragacsos, mind a tíz ujjatokat megnyalós karamellás csiga. Egyrészt annyira finom, hogy le kell nyalni utána minden ujjatokat, másrészt nem fogtok máshogy boldogulni, mert ragad, ahogy egy jó karamellás édességnek szinte kötelessége. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!