sutisdobozoom

Mákos pite, citromos krémmel és tojásfehérjehabbal

  Miért ne készülhetne a jól megszokott mákos rácsos süti egy omlós pitetésztából, megbolondítva citromkrémmel és tojásfehérjehabbal? Ez volt az alapkoncepció és a végeredmény nagyon jól sikerült. Az ihletet a Tortaiskola, mákos roppanós pitéje adta, de az ő receptjétől teljesen eltértem, csak a kinézett lett hasonló. 🙂 Hozzávalók: a pitetésztához, 300 g liszt 200 g vaj… Tovább »

Kávés kakaós madeleine

Azon gondolkodtam, hogy vajon miért csak egy citromos madeleine recept szerepel a blogon, hiszen elég sokat készítettem már. De aztán sikerült rájönnöm a titokra, mivel annyira gyorsan el lehet készíteni, hogy általában akkor sütök, amikor nincs sok időm, csak egy gyors sütire vágyom. Így se fotó, se blog bejegyzés nem készült róluk, de ez a… Tovább »

Tiramisu rolád

  Őszi hangulatba kerültem, délelőtt kutyasétáltatás közben szedtem pár szép falevelet, gesztenyét és arra gondoltam, hogy mennyire ennék egy krémes süteményt ebéd után.    Tiramisu kicsit másképpen. Igazából nagyon több időbe nem tart elkészíteni, mint azt a verziót amikor babapiskóta kerül a krémbe. A tészta egy nagyon ruganyos, könnyen feltekerhető, kakaós ízű változat. Az igazi… Tovább »

Csokoládés-narancsos kuglóf

  Bevallom, hogy erre a kuglófformára már kb. egy éve ácsingózok, de annyira drága, hogy mindig csak álmaimban sütöttem vele. Aztán egy kedves bloggertársam, akivel nagyon jó barátságba kerültem, felajánlotta, hogy megszerzi nekem külföldről, mert ott fele annyiba kerül, mint itthon. De még így is várnom kellett rá több hónapot, bár az is igaz, hogy… Tovább »

Jamie féle szederpiskóta, házi clotted creammel

  Leporoltam a fotós háttereimet, elővettem a nyáron jó mélyen a szekrény aljára elpakolt konyhai eszközeimet és végre sütöttem, no meg fotóztam is. 🙂  Két újságot szeretek gyűjteni, ezek közül az egyik a Jamie magazin, aminek a képi világát és a papír minőségét is nagyon szeretem. A legújabb számban találtam ezt az egyszerű szederpiskóta receptet,… Tovább »

Habos ribizlis pite

Omlós tészta gazdagon, egy réteg pudinggal, egy réteg savanyú gyümölccsel és egy réteg édes habcsókkal. Csak a tésztát kell egy kis ideig külön sütni, de a többi a rétegeket már egyszerre kell. Könnyű desszert hétvégére, délutáni nassoláshoz.   Háttérbe szorult nálam eddig a ribizli, de most annyira csalogató volt a piacon egy nagy kosárban, hogy megkívántam…. Tovább »

Omlós meggyes pite

Nagymamám omlós, édes, könnyű linzertésztájából sütöttem most meggyes pitét.   A tésztán nincs sok minden amit el lehetne rontani, nagyon egyszerű és némi ízesítéssel még variálható is. Ízesíteni lehet, akár fahéjjal, gyömbérrel, vaníliás cukorral aromákkal, vagy reszelt citromhéjjal ahogy most én is tettem . Darált mákkal, dióval, vagy kókuszreszelékkel is adhatsz a tésztának egyedi ízt.  A meggyet pedig… Tovább »

Villámgyors meggyes süti

  Jó néhányszor megsütöttem már, nagy kedvenc, főleg amikor a kertünkben roskadoznak a meggyfák és csak pár lépést kell tennem, hogy szedjek a fáról. Könnyű, 40 perc alatt elkészíthető süti, ami egyszerre fanyar a meggytől és édes a cukortól. Hozzávalók: 2 egész tojás140 g cukor 50 g vaj1,5 dl tej 1 db sütőpor 1 egész… Tovább »

Hogyan fotóznak a bloggerek? Az Élményképek blogger szemével

Hétfőnként inspiráló vendégbloggerek írásit és fotóit láthatjátok. Új sorozat van születőben, amiben szeretném bemutatni nektek, hogyan fotóznak a bloggerek. Miért is fontos ez nekem? Egyrészt azért, mert fotósként fontos számomra a vizualitás, másrészt azért, mert rá kellett jönnöm, hogy sok kérdés merül fel bennetek fotózás közben. Így szeretnék adni egy kis ösztönzést, hogy mások ezt… Tovább »

Cseresznyés krémsajtos brownie

  Úgy gondoltam, hogy a cseresznyéhez remek párosítás lenne a csokoládé és ha csokoládé, akkor az legyen egy tömény brownie.   Egy remek receptet találtam Ashleynél és egy kicsit átalakítva elkészítettem. Amit a következőnél másképpen csinálnék, az a tepsi mérete lenne, egy kicsit nagyobbat választanék, hogy jobban elterüljön a brownie. Most egy kb. 25×25 cm-es… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!