sutisdobozoom

Karamellás csiga

Az előző posztomhoz hűen, maradva a karamellánál, most egy édes változatát hoztam el, kis csiguszok formájában. Igen, jól látjátok, ez olyan igazi, ragacsos, mind a tíz ujjatokat megnyalós karamellás csiga. Egyrészt annyira finom, hogy le kell nyalni utána minden ujjatokat, másrészt nem fogtok máshogy boldogulni, mert ragad, ahogy egy jó karamellás édességnek szinte kötelessége. A… Tovább »

Életem első fonott kalácsa-nem is ördöngösség

Ahogy már azt több előző receptnél láthattátok, próbálom összeszedni a húsvéti süti ötleteket. Most egy nehéznek tűnő édes kalács sütését próbáltam ki, nagymamám nagyon régi receptes könyvéből. A könyvben sok plusz információ is le volt írva, hogy bevezessenek minket a kalácssütés rejtelmeibe, és nagymamám is jegyzetelt az oldalra pár dolgot. Ezeket leírom a recepthez én… Tovább »

Linzernyalóka

Elég sok süteményekkel foglalkozó oldalon lehet látni ilyen linzertésztából készült nyalókát. Nagyon könnyű elkészíteni és csak a fantáziánkon múlik, hogy milyen figurákat formálunk a tésztából. Lehet speciálisan sütinyalókákhoz kapható pálcikákat is kapni hozzá, vagy egyszerűen csak hurkapálcikákat használni. Én fondükhöz kapható fa pálcikákkal dolgoztam. Húsvétra hangolódva én ezeket sütöttem meg. Alapjaiban nem tér el az… Tovább »

Nyuszi ül a fűben, nem… nyuszi ül a sütiben

Ennek a sütinek akkor állj neki, ha van időd és türelmed. Mivel mind a kétféle tésztát 40-50 percig sütni kell és még a tésztákat is össze kell állítani, a nyuszik kiszúrásáról nem is beszélve. De azt gondolom, hogy nagyon megéri, mert egy igazán vicces süti lesz belőle és a gyerekek biztosan örülni fognak a meglepetésnek…. Tovább »

Citromos ízű nyuszis keksz

Elhatároztam, hogy márciusban felkészülök rendesen a húsvétra és több receptet is kipróbálok amit megosztok majd Veletek is. Ezt a kétféle nyusziformát még 2 éve rendelte nekem egy kedves ismerősöm, de nem jött meg húsvétra, így váratott magára a kipróbálása. Tavaly pedig nem voltam túl aktív a blog írásában. Az alap recept ötletet a gomb keksz… Tovább »

Sütés nélküli, gyors gesztenyés torta

Régóta szerettem volna egy gyors, keksz alapra készíthető gesztenyés sütit készíteni. Egyrészt mert szeretem a gyors sütiket, másrészt szeretem a gesztenyét, de nagyon, és nem utolsó szempont volt, hogy sötét tónusú fotókat is szerettem volna készíteni.  Most extra sok fotót is mellékelek… mert nagyon élveztem a tortakészítés folyamatát (is). A torta nagyon gyorsan el tud… Tovább »

Ravioli, vörösborral sült szilvalekvárral töltve

Az úgy volt, hogy maradt még egy üveg a nyáron eltett vörösboros szilvalekváromból… és nem maradhatunk sütemény nélkül, ugye?! Így eszembe jutott, hogy régóta szemezek a raviolikkal, mert annyira cuki a formájuk. Lett hát szilvalekváros ravioli a desszert. Nem kelt tésztából, mert nem volt kedvem dagasztani. Nagymamám régi szakácskönyveiben vannak a receptek mellett különböző megjelölések,… Tovább »

Feketeszedres, sajtkrémes brownie

Ez a süti minden szempontból tökéletes, gyümölcsös, lágy, édes, csokis és egyszerű elkészíteni. Fotózás közben a levágott széleket majszolva, alig vártam, hogy befejezzem és végre egyek egy szeletet. Tömény, az biztos, de a joghurtos krémsajt és a fanyar szeder némileg enyhít ezen. Ezen a ködös, téli napon kívánni sem lehet jobbat. Hozzávalók: Brownie: ¾ csésze… Tovább »

Egyszerű kakaós csiga

Volt egy rossz élményem még tini koromban. Kelt tésztát akartam készíteni, ha jól emlékszem akkor aranygaluskát. A kukában végezte, mert a tészta nem akart dagadni. Azóta ha kelt tésztás receptet láttam, átlapoztam. Aztán kb. egy éve megpróbáltam ismét az aranygaluskát elkészíteni (mondjuk kezdhettem volna valami egyszerűbbel is) és most nem hagytam magam, nagy előkészületek után… Tovább »

Meyer citromos tartelette

Januártól kb. február végéig kerül be a zöldségesekhez a Meyer citrom, és eddig egyetlen olyan helyet láttam, ahol tudták, hogy mi ez, és ki is írták, a többség nincs vele tisztában, hogy milyen “celebcitromot” árulnak, amikor ilyen szállítmány érkezik. Biztos ti is találkoztatok már vele, vagy véletlenül vettetek – teljesen egyértelműen megkülönböztethető a sima citromtól…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!