Hozzávalók: a tésztához, 165g liszt 55g porcukor 100g vaj 50g darált mogyoró (pörkölt és sótlan, én az Aldiban találtam előre ledaráltat is) 3db tojássárgája a krémhez, 1 csomag vaníliás pudingpor 300ml tej 200ml habtejszín 5ek porcukor 400g málna 2ek étkezési keményítő a tetejére, 3db tojásfehérje 100g porcukor 1ek étkezési keményítő Elkészítés: Először a tészta hozzávalóit… Tovább »
Habos málnás pite
Hozzávalók: a tésztához, 165g liszt 55g porcukor 100g vaj 50g darált mogyoró (pörkölt és sótlan, én az Aldiban találtam előre ledaráltat is) 3db tojássárgája a krémhez, 1 csomag vaníliás pudingpor 300ml tej 200ml habtejszín 5ek porcukor 400g málna 2ek étkezési keményítő a tetejére, 3db tojásfehérje 100g porcukor 1ek étkezési keményítő Elkészítés: Először a tészta hozzávalóit… Tovább »

Hozzávalók: a tésztához, 400 g liszt 200 g szobahőmérsékletű vaj 100 g porcukor 2 kisebb egész tojás (plusz 1 a kenéshez) a krémhez, 200 ml habtejszín 200 ml tej 70 g kristálycukor 1 tasak vaníliás pudingpor 250 g áfonya (én fagyasztottból készítettem) Elkészítés: Először a tésztát készítem el, mert 1 órára be kell tenni a…
Ebben a nyári forróságban igazán jól tud esni ez a citromos pite, az elkészítésével sem kell sok időt a konyhában melegednünk. Hozzávalók: a tésztához, 170 g puha vaj 90 g porcukor 190 g liszt Fél citrom reszelt héja csipet só a citromos töltelékhez, 4 egész tojás 150 g porcukor 2,5 közepes méretű citrom reszelt…
Ebben a hideg téli időben igazán lelket melengető egy kis tavaszt varázsolni a lakásba, még ha az egy pite formájában jelenik is meg. Gyönyörű fagyasztott málnát sikerült vennem az Aldiban, így nem volt kérdés, hogy valamilyen süti készüljön belőle. Igazi kedvenc itthon a hosszúkás piteformám, a kivehető aljával, nem gondolkoztam sokáig, hogy kerek vagy hosszúkás…
Omlós tészta gazdagon, egy réteg pudinggal, egy réteg savanyú gyümölccsel és egy réteg édes habcsókkal. Csak a tésztát kell egy kis ideig külön sütni, de a többi a rétegeket már egyszerre kell. Könnyű desszert hétvégére, délutáni nassoláshoz. Háttérbe szorult nálam eddig a ribizli, de most annyira csalogató volt a piacon egy nagy kosárban, hogy megkívántam….
Akik egy kicsit szemfülesek voltak, már megtalálhatták ezt a receptemet a Serpenyő Virtuóz egyik április eleji bejegyzésében. Akkor én voltam a vasárnapi vendégblogger, amit ismét köszönök. Ha szeretnétek rólam kicsit többet megtudni, akkor a recept mellett egy interjút is találhattok rólam ott. Úgy gondoltam, hogy ezt a pitereceptet itt is megosztom veletek, egyrészt azért, mert…
Januártól kb. február végéig kerül be a zöldségesekhez a Meyer citrom, és eddig egyetlen olyan helyet láttam, ahol tudták, hogy mi ez, és ki is írták, a többség nincs vele tisztában, hogy milyen “celebcitromot” árulnak, amikor ilyen szállítmány érkezik. Biztos ti is találkoztatok már vele, vagy véletlenül vettetek – teljesen egyértelműen megkülönböztethető a sima citromtól….
Szeretem azokat a sütiket amibe a hozzávalókat egészben fel kell használni. Értem ezalatt azt, hogy a citromnak nem csak a héját, hanem a levét is felhasználom. Vagy a tojásoknak a sárgáját és a fehérjéjét is a sütibe kell keverni. Ez a süti ilyen volt, bár erre csak a készítésénél jöttem rá. Igazából ezt a sütit a…