sutisdobozoom

Fehércsokis, mandulás madeleine

Azért szeretem a madeleineket, mert egyszerű elkészíteni, számtalan íz variációban süthető. A külseje ropogósra sül, amíg belül finom puha marad. Arról nem is beszélve, hogy nagyon mutatós, még díszíteni is lehet, el lehet vele kápráztatni a vendégeket és mégsem állunk órákon át a konyhába. Hozzávalók (24 darabhoz):  180 g liszt 180 g porcukor 150 g… Tovább »

Csokoládés madeleine, feketeszederrel

Napról napra egyre jobban érezzük, hogy közeleg a tél. Az idő hűvösebb, a nappalok egyre rövidebbek. A cserépkályhában pattog a tűz, a cicák összegömbölyödve fekszenek mellette a kosárban, Kamilla kutyánk sem akar mozdulni a kanapéról. Ilyenkor jól jön egy kis lélekemelő sütemény, tele csokival és a nyarat idéző szederrel. Nekem legalábbis jobb lett kicsit a… Tovább »

Kávés kakaós madeleine

Azon gondolkodtam, hogy vajon miért csak egy citromos madeleine recept szerepel a blogon, hiszen elég sokat készítettem már. De aztán sikerült rájönnöm a titokra, mivel annyira gyorsan el lehet készíteni, hogy általában akkor sütök, amikor nincs sok időm, csak egy gyors sütire vágyom. Így se fotó, se blog bejegyzés nem készült róluk, de ez a… Tovább »

Madeleine (francia, citromos teasütemény)

Hol máshol vettem volna madeleine sütőformát ha nem Franciaországban, még a nyáron. Azóta a szekrény alján várakozott arra, hogy használatba vegyem. Sokat kellett szegénynek várnia, mert valamiért meg voltam győződve arról, hogy ez egy kényes süti és nem volt kedvem hozzákezdeni. Aztán vendégségben pár hete ismét belebotlottam és miután ismét megéreztem ezt a könnyed citromos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!