Az előző posztomhoz hűen, maradva a karamellánál, most egy édes változatát hoztam el, kis csiguszok formájában. Igen, jól látjátok, ez olyan igazi, ragacsos, mind a tíz ujjatokat megnyalós karamellás csiga. Egyrészt annyira finom, hogy le kell nyalni utána minden ujjatokat, másrészt nem fogtok máshogy boldogulni, mert ragad, ahogy egy jó karamellás édességnek szinte kötelessége. A… Tovább »
Karamellás csiga
Az előző posztomhoz hűen, maradva a karamellánál, most egy édes változatát hoztam el, kis csiguszok formájában. Igen, jól látjátok, ez olyan igazi, ragacsos, mind a tíz ujjatokat megnyalós karamellás csiga. Egyrészt annyira finom, hogy le kell nyalni utána minden ujjatokat, másrészt nem fogtok máshogy boldogulni, mert ragad, ahogy egy jó karamellás édességnek szinte kötelessége. A… Tovább »

Volt egy rossz élményem még tini koromban. Kelt tésztát akartam készíteni, ha jól emlékszem akkor aranygaluskát. A kukában végezte, mert a tészta nem akart dagadni. Azóta ha kelt tésztás receptet láttam, átlapoztam. Aztán kb. egy éve megpróbáltam ismét az aranygaluskát elkészíteni (mondjuk kezdhettem volna valami egyszerűbbel is) és most nem hagytam magam, nagy előkészületek után…