A kovász most már tényleg az életünk része lett és mint egy negyedik háziállat olyan törődést igényel. Kenyerekkel még nem merek kísérletezni, ott mindig betartom szigorúan a bevált recepteket és még így is van, hogy nem sikerülnek teljesen. A kalácsok mások, valahogy az édes kovász és a kalács tésztája nem annyira kényes és mindig jól… Tovább »
Kakaós és fahéjas kalács, kovásszal
A kovász most már tényleg az életünk része lett és mint egy negyedik háziállat olyan törődést igényel. Kenyerekkel még nem merek kísérletezni, ott mindig betartom szigorúan a bevált recepteket és még így is van, hogy nem sikerülnek teljesen. A kalácsok mások, valahogy az édes kovász és a kalács tésztája nem annyira kényes és mindig jól… Tovább »

Az előző posztomhoz hűen, maradva a karamellánál, most egy édes változatát hoztam el, kis csiguszok formájában. Igen, jól látjátok, ez olyan igazi, ragacsos, mind a tíz ujjatokat megnyalós karamellás csiga. Egyrészt annyira finom, hogy le kell nyalni utána minden ujjatokat, másrészt nem fogtok máshogy boldogulni, mert ragad, ahogy egy jó karamellás édességnek szinte kötelessége. A…