sutisdobozoom

Citromkrémes linzer

Linzert és lekváros linzert már biztosan mindenki sütött, enni biztosan mindenki evett. De citromkrémes linzert talán kevesebben, pedig nagyon jó párosítás, mert a lágy és édes linzertésztába, isteni finom a fanyar citromkrém.

 

Hozzávalók:  

a tésztához, 

50 ml tej 

1 tojássárgája

100 g porcukor

300 g finomliszt

200 g vaj

a citromkrémhez,

2 db citrom

2 egész tojás

100 g cukor

100 g vaj

1 tk étkezési keményítő

Elkészítés:

A tésztához a vajat kivesszük a hűtőből, hogy lágy, szobahőmérsékletű vajjal tudjunk dolgozni. A lisztet, tojássárgáját, a cukrot és a tejet egy tálba összekeverem és hozzáadom a puha vajat. Tésztát gyúrok belőle és legalább fél órára a kész tésztát lefedve hűtőbe teszem. Amíg összeáll a tészta, addig összekeverem a citromkrémet. 

A citromokat megmosom és kifacsarom a levét. A vajat megolvasztom és habosra keverem a cukorral. A tojásokat felverem és a vajas masszához keverem, beleöntöm a citromlevet és a keményítőt. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett besűrűsítem. Ha elkészült, akkor hagyom kihűlni, addig megformázom a linzertésztát. 

A hűtőből kiveszem a tészta masszát és lisztezett gyúródeszkán jó vékonyra kinyújtom. Bármilyen formát lehet belőle kiszúrni, én most a hagyományos kerek formát választottam, kis lyukkal a közepén. Miután kiszúrtam őket, sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem és 180 fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütöm őket. Akkor jó, ha az alja már picit aranybarnára sült, még akkor is a tetejét puhának és világosnak látjuk, mert ha kivesszük a sütőből és meghűl, nagyon porhanyós lesz.

Miután kihűt a krém és a tészta is, akkor összepárosítom a linzereket és a citromkrémmel összeragasztom. 

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!