sutisdobozoom

Fehércsokis, mandulás madeleine

Azért szeretem a madeleineket, mert egyszerű elkészíteni, számtalan íz variációban süthető. A külseje ropogósra sül, amíg belül finom puha marad. Arról nem is beszélve, hogy nagyon mutatós, még díszíteni is lehet, el lehet vele kápráztatni a vendégeket és mégsem állunk órákon át a konyhába.

Hozzávalók (24 darabhoz): 

180 g liszt

180 g porcukor

150 g vaj

50 g fehércsokoládé

30 g mandulabél (apróra vágva)

3 egész tojás

fél citrom héja

1 csipet só

Elkészítés:

Az olvasztott vajat a porcukorral és tojásokkal, robotgéppel habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, mandulabelet (én egyből az apróra vágott verziót vettem a boltban) és bele reszelem a csokit és a citrom héját. Adok hozzá egy csipet sót és jól összekeverem. Beteszem 10 percre a hűtőbe, addig a madeleine fém sütőformát kivajazom és bekapcsolom a sütőt 190 fokra, hogy előmelegedjen. 

Kiveszem a masszát a hűtőből, megtöltöm vele a madeleine formákat (csak 3/4-ig töltöm, mert sütés közben meg fognak nőni) és 13 percig sütöm. A kihűlt, díszíteni is lehet, én most a maradék csokit (50g-ot) felolvasztottam, belemártottam a madeleineket és szórtam rá tört mandulát.

 

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!