Azért szeretem a madeleineket, mert egyszerű elkészíteni, számtalan íz variációban süthető. A külseje ropogósra sül, amíg belül finom puha marad. Arról nem is beszélve, hogy nagyon mutatós, még díszíteni is lehet, el lehet vele kápráztatni a vendégeket és mégsem állunk órákon át a konyhába.
Hozzávalók (24 darabhoz):
180 g liszt
180 g porcukor
150 g vaj
50 g fehércsokoládé
30 g mandulabél (apróra vágva)
3 egész tojás
fél citrom héja
1 csipet só
Elkészítés:
Az olvasztott vajat a porcukorral és tojásokkal, robotgéppel habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, mandulabelet (én egyből az apróra vágott verziót vettem a boltban) és bele reszelem a csokit és a citrom héját. Adok hozzá egy csipet sót és jól összekeverem. Beteszem 10 percre a hűtőbe, addig a madeleine fém sütőformát kivajazom és bekapcsolom a sütőt 190 fokra, hogy előmelegedjen.
Kiveszem a masszát a hűtőből, megtöltöm vele a madeleine formákat (csak 3/4-ig töltöm, mert sütés közben meg fognak nőni) és 13 percig sütöm. A kihűlt, díszíteni is lehet, én most a maradék csokit (50g-ot) felolvasztottam, belemártottam a madeleineket és szórtam rá tört mandulát.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: