Mit is lehetne csinálni egy -12 fokos téli napon, ha nincsen kedvünk kimozdulni a lakásból? Készítsünk csokis sütit. 🙂 Megéri, egyből jobb kedvünk lesz.
Hozzávalók:
a tésztához,
6 egész tojás
150 g cukor
25 g kakaópor
18 g étkezési keményítő
az áfonya krémhez,
200 g krémsajt
45 g cukor
200 ml habtejszín
100 g áfonya
1/2 csomag habfixáló
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat kettéválasztom és a fehérjéből és 50 g cukorból habot verek. Félreteszem és a tojások sárgájából, a maradék (100 g) cukorból, lágy krémet keverek. Hozzáadom a fehérjehab 1/3-t, a kakaóport és keményítőt és jól összekeverem. Ha szép homogén már a krém, akkor a többi fehérjehabot is óvatosan egy spatulával hozzákeverem. Sütőpapírral kibélelek egy nagy, lapos tepsit és beleöntöm a tészta masszáját. 180 fokra előmelegített sütőben, kb.9 perc alatt készre sütöm. Kiveszem a sütőből, leveszem róla a sütőpapírt és feltekerem, hogy már tekercs formában hűljön ki, így szép lesz a formája.
Addig elkészítem az áfonyás krémet. A gyümölcsöket megmosom és leturmixolom (eléggé folyós lesz az állaga). A tejszínhabhoz adagolom a habfixálót, a porcukrot és kemény habot verek belőle. Végül hozzákeverem a krémsajtot és az áfonyát. Kész is a krémünk.
Kigöngyöljük a már kihűlt csokis tekercsünket és rákenjük az áfonyás krémünket úgy, hogy a 10 %-t meghagyjuk a tetejére. Felgöngyöljük, megkenjük a tetejét és pár szem áfonyával még díszíthetjük. (Én 125 g-s áfonyát vettem, frisset, nem mirelitet és a 100 g-t a krémhez használtam fel, a maradékot pedig a díszítéshez.)
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: