sutisdobozoom

Karamellás pohárkrém, fehér csokival és kakaós keksszel

A pohárkrémek igazán egyszerű és gyors desszertek, ha nincsen sok időnk, de szeretnénk valamivel meglepni a családot, ezzel nyert ügyünk van. Kis csatos üvegcsékben egyrészt nagyon mutatósak is, másrészt ha esetleg nem bírjuk az egészet megenni egyszerre, még visszatehetjük a hűtőbe. Ezt csak azért írom, mert annyira tömény édes, hogy én is így tettem. 🙂

A karamella elkészítése egy kicsit időigényesebb és vigyáznunk kell, hogy ne égessük meg, de nagyon megéri, mert isteni finom. 

Hozzávalók:

A karamellához,

250 g kristálycukor

200 ml habtejszín

150 g vaj

A krémhez,

200 g mascarpone

200 ml habtejszín

100 g porcukor

100 g fehér csokoládé

Plusz töltelék,

200 g kakaós keksz (én az Aldiban kapható Oreohoz hasonló kekszet használtam)

Elkészítés:

A karamella elkészítésével kezdem, mert egy kicsit tud hűlni mielőtt a pohárba töltöm. Lassú tűzön a kristálycukrot karamellizálom, ha már teljesen felolvadt a cukor akkor hozzákeverem a habtejszínt. Itt állj kicsit messzebb az edénytől mert fröcsöghet, vigyázz a kezedre. Először elkezd forrni, buborékozni, de ahogy tovább kevered ez enyhülni fog. Ha már szép homogén az állaga, hozzákeverem a felkockázott vajat és ezzel is addig keverem amíg sima állagú nem lesz a karamell. Félrehúzom a tűzhelyről és pihentetem. 

Elkészítem a krémsajtos krémet. Ehhez a habtejszínt a porcukorral habosra keverem és hozzáadom a mascarponét és a gőz felett megolvasztott csokoládét. Alaposan összekeverem, ezt is félreteszem. A kakaós kekszet egy aprítógépben vagy mozsárban darabosra töröm, nem kell, hogy nagyon apró szemű legyen. 

Most, hogy már miden hozzávalóval elkészültünk, jöhet a rétegezés a pohárba. Igazából szabály nincsen rá, én alulra a mascarponés krémet tettem majd rá az apróra tört kekszet és karamellát. Ezt megismételtem, majd a tetejére egy kis krémet tettem egy kanál karamellel. Hűtsük pár órát!

Jó étvágyat!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!