sutisdobozoom

Csokoládés madeleine, feketeszederrel

Napról napra egyre jobban érezzük, hogy közeleg a tél. Az idő hűvösebb, a nappalok egyre rövidebbek. A cserépkályhában pattog a tűz, a cicák összegömbölyödve fekszenek mellette a kosárban, Kamilla kutyánk sem akar mozdulni a kanapéról.

Ilyenkor jól jön egy kis lélekemelő sütemény, tele csokival és a nyarat idéző szederrel. Nekem legalábbis jobb lett kicsit a kedvem tőle. Bár nem sütöttem belőle eleget… így már rögtön úgy kezdem a recept leírását, hogy dupla mennyiséget számolj, hogy legyen belőle elég. 🙂

Hozzávalók:

120 g liszt

120 g porcukor

100 g olvasztott vaj

50 g étcsokoládé

100 g feketeszeder

2 egész tojás

csipet só

Elkészítés:

Hihetetlenül egyszerű lesz elkészíteni, mint általában a madeleineket. A vajat olvasszuk meg és amíg meleg, keverjük hozzá az apróra tört csokoládét, hogy jól megolvadjon. Amíg kicsit hűl a vaj, keverjük habosra a tojásokat a porcukorral. Adagoljuk hozzá a lisztet, sót és a vajas csokoládét és keverjük jól össze. Ezután jöhetnek a megmosott szedrek, akár fagyottan is beledobálhatjuk fagyottan is. Keverjük jól bele a tésztába.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, addig a tésztát tegyük be a hűtőbe és a madeleine formát kenjük meg zsiradékkal. Ha a sütő előmelegedett, a tésztát kanalazzuk bele a kis formákba és süssük 10-12 percig. (18 darab lett ebből a mennyiségből).

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!