sutisdobozoom

Meggyes-mákos torta, habkoronával

 

Vendégvárós torta készült ma, házi meggyből, mert roskadozik a fánk a kert végén. Mindenkinek kedvezni akartam, ezért a meggy mellett mákot is és tojásfehérjéből készült habkoronát is készítettem.

Hozzávalók:

a tésztához,

6 db tojás

120 g porcukor

80 g darált mák

80 g liszt

1/2 csomag sütőpor

a meggyes krémhez, 

 300 g magozott meggy

20 ml víz

150 g porcukor

1,5 csomag vaníliás pudingpor

200 g vaj

habkoronához,

3 tojásfehérje

150 g porcukor

 

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből és a cukorból, kemény habot verünk. Hozzákanalazzuk a tojások sárgáját és a lisztes, mákos, sütőporos keveréket. Összedolgozzuk és egy 22 cm-es csatos tortaformába öntjük. (a tortaformát béleljük ki sütőpapírral) Előmelegített 160 fokos sütőben 40 percig sütjük. 

Amíg sül a tészta, készítsük el a krém egy részét, mert ennek is hűlnie kell. A meggyet, a víz felével és a porcukorral feltesszük főzni és forrás után még egy percig főzzük. Húzzuk le a tűzről és botmixerrel aprítsuk fel a meggyeket. Keverjük össze egy külön edényben a pudingport a maradék vízzel és öntsük hozzá a meggyhez, majd tegyük vissza főzni, addig amíg a pudingtól sűrű nem lesz. Hagyjuk kihűlni.

Ha megsült a tészta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 3 részre. A kihűlt meggyes krémhez adjuk hozzá a puha vajat és habosítsuk fel. A tortalapokat ezután kenjük meg a krémmel, úgy, hogy a tetejére is jusson a krémből. Tegyük be a tortát hűtőbe amíg a habot elkészítjük.

A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjékből, vízgőz felett verjünk kemény habot úgy, hogy a porcukrot lassan adagoljuk hozzá. Ha elkészültünk, kenjük meg a torta tetejét és oldalát. Formázhatjuk is a tetején lévő habot, hogy szebb legyen, majd karamellizáló pisztollyal “égessük” körbe.

Jó étvágyat!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!