Eddig nem voltam nagy áfonya kedvelő, igazából soha nem jutott eszembe a zöldségesnél áfonyát is a kosaramba pakolni, egészen addig a pillanatig, amíg egy receptben nem láttam, hogy ez is kellett egy sütihez. Megsütöttem és azóta áfonya kedvelő lettem, és nálam az sem mellékes, hogy nagyon jól mutat a képeken. Idő hiányában, két esküvő retusálása között pont arra volt időm, hogy egy sütés nélküli, kekszes alapú sütit varázsoljak a család elé. Azt hiszem, hogy a díszítésével többet vacakoltam, mint a torta elkészítésével összesen.
Hozzávalók:
1 doboz kakaós keksz, (oreo helyett én az Aldiban kapható kakaós kekszet vettem, ami úgy néz ki mint az oreo) 225 g-os
50 g olvasztott vaj
200 g mascarpone
200 ml habtejszín
100 g fehér csokoládé
2 lap zselatin
200 g áfonya
Elkészítés:
A kekszeket daráljuk össze, hogy jó morzsás legyen és keverjük össze az olvasztott vajjal. Ezt a masszát kanalazzuk bele egy 18 cm-es tortaforma aljába és lapogassuk le a kezünkkel. Tegyük be hűtőbe amíg a krémet összeállítjuk.
A krémhez kicsit habosítsuk fel a tejszínhabot, keverjük bele a mascarponét és az olvasztott csokoládét. A zselatinlapot 2-3 kanál vízzel melegítsük meg, kevergessük amíg fel nem olvadnak a lapok. Kicsit hagyjuk kihűlni és keverjük a krémhez óvatosan. Ha kész, tegyük bele az alaposan megmosott és lecsöpögtetett áfonyákat. (Pár szemet hagyjunk meg a díszítéshez).
Tegyük be a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a krém jól megdermedjen. Ha ez letelt akkor díszíthetjük áfonyával, levendulával, szeletelt mandulával.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek