Csak azt sajnálom, hogy az illatát nem érzitek, de ha elkészítitek akkor ti is részesültök ebből a mennyei illatból.
Hozzávalók:
A tésztához,
460 g liszt
2 tk instant élesztőpor
40 g cukor
1/2 tk só
1 egész tojás
1/4 csésze víz
3/4 cs tej
70 g vaj
a töltelékhez,
1/3 üveg eperlekvár
2 tk fahéj
1 ek cukor
1 marék eper
citromos öntethez,
125 g krémsajt (én mascarponét használtam)
100 ml tejszínhab
2 ek citromlé
2 ek cukor
Elkészítés:
A liszthez adjuk hozzá az élesztőt, a cukrot és a sót. A vajat olvasszuk meg, a tejet langyosítsuk meg és ezeket is adjuk a tésztához. Jöhet a tojás és a víz. Dagasszuk össze és 10 percig pihentessük. Addig vágjuk fel az epreket apró kockákra és keverjük össze a fahéjjal és a cukorral.
Egy kisebb (kb.30×30-as) tepsit kenjünk ki vajjal és szórjuk meg liszttel, így nem fog beleragadni a tészta. A kicsit pihentetett tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra, pár mm vastagságban. Kenjük meg lekvárral a széleit kihagyva (én kb. 10-10 cm-től a szélétől már nem kentem meg. Szórjuk meg az apróra vágott eperrel. Göngyöljük fel és vágjunk 9 egyforma karikát, ezek lesznek a csigák. Lehet, hogy kicsúsznak az eprek, én így jártam, de a tepsiben vissza tudjuk dugdosni őket. Pihentessük itt is 30 percet, utána 190 fokos sütőben süssük 30 percig.
Amíg sül a csiga, készítsük el az öntetet amihez csak a hozzávalókat robotgéppel össze kell keverni.
Ha megsült, kicsit pihentessük és langyosan, megcsorgatva a citromos öntettel együk meg.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!