sutisdobozoom

Epres csiga, citromos öntettel

Csak azt sajnálom, hogy az illatát nem érzitek, de ha elkészítitek akkor ti is részesültök ebből a mennyei illatból.

Hozzávalók:

A tésztához,

460 g liszt

2 tk instant élesztőpor

40 g cukor

1/2 tk só

1 egész tojás

1/4 csésze víz

3/4 cs tej

70 g vaj

a töltelékhez,

1/3 üveg eperlekvár

2 tk fahéj

1 ek cukor

1 marék eper

citromos öntethez,

125 g krémsajt (én mascarponét használtam)

100 ml tejszínhab

2 ek citromlé

2 ek cukor

Elkészítés:

A liszthez adjuk hozzá az élesztőt, a cukrot és a sót. A vajat olvasszuk meg, a tejet langyosítsuk meg és ezeket is adjuk a tésztához. Jöhet a tojás és a víz. Dagasszuk össze és 10 percig pihentessük. Addig vágjuk fel az epreket apró kockákra és keverjük össze a fahéjjal és a cukorral. 

Egy kisebb (kb.30×30-as) tepsit kenjünk ki vajjal és szórjuk meg liszttel, így nem fog beleragadni a tészta. A kicsit pihentetett tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra, pár mm vastagságban. Kenjük meg lekvárral a széleit kihagyva (én kb. 10-10 cm-től a szélétől már nem kentem meg. Szórjuk meg az apróra vágott eperrel. Göngyöljük fel és vágjunk 9 egyforma karikát, ezek lesznek a csigák. Lehet, hogy kicsúsznak az eprek, én így jártam, de a tepsiben vissza tudjuk dugdosni őket. Pihentessük itt is 30 percet, utána 190 fokos sütőben süssük 30 percig. 

Amíg sül a csiga, készítsük el az öntetet amihez csak a hozzávalókat robotgéppel össze kell keverni. 

Ha megsült, kicsit pihentessük és langyosan, megcsorgatva a citromos öntettel együk meg.

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!