Kávés-csokis muffin

Sokakkal ellentétben, én nem vagyok egy nagy kávéfogyasztó, sőt nagyon ritkán iszom. Viszont az édességekben nagyon szeretem az ízét, a csokoládéval remek ízkombinációt alkotnak. A kisült muffinokat pedig tejszínhabbal és egy kis eperrel tálalhatjuk. 

Hozzávalók:

75 g vaj

1 tk vaníliaaroma

190 g liszt

35 g kakaópor

1 tk szódabikarbóna

1 tk sütőpor

145 g cukor

1 egész tojás

1 dl kávé

1,5 dl natúr joghurt

50 g étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra és a muffin tepsit béleljük ki papír kapszlival. Olvasszuk meg a vajat és keverjük bele a vaníliaaromát. Tegyük félre és addig keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, szódabikarbónát és a sütőport. A tojást verjük fel egy kicsit és keverjük hozzá a joghurtot. A vajas keverékhez tegyük hozzá a kávét és öntsük a lisztes keverékhez. Majd a tojásos keveréket is tegyük a liszthez és jó alaposan, kézi habverővel keverjük csomómentesre. Kanalazzuk bele a muffin formákba,  de csak 3/4-ig töltsük meg a tésztával. Az étcsokoládét törjük össze és tegyük a muffinok tetejére (sütés közben bele fog olvadni).

20 perc alatt meg is sülnek.

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

Címkék: , ,

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Tovább a blogra »