Sokakkal ellentétben, én nem vagyok egy nagy kávéfogyasztó, sőt nagyon ritkán iszom. Viszont az édességekben nagyon szeretem az ízét, a csokoládéval remek ízkombinációt alkotnak. A kisült muffinokat pedig tejszínhabbal és egy kis eperrel tálalhatjuk.
Hozzávalók:
75 g vaj
1 tk vaníliaaroma
190 g liszt
35 g kakaópor
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
145 g cukor
1 egész tojás
1 dl kávé
1,5 dl natúr joghurt
50 g étcsokoládé
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra és a muffin tepsit béleljük ki papír kapszlival. Olvasszuk meg a vajat és keverjük bele a vaníliaaromát. Tegyük félre és addig keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, szódabikarbónát és a sütőport. A tojást verjük fel egy kicsit és keverjük hozzá a joghurtot. A vajas keverékhez tegyük hozzá a kávét és öntsük a lisztes keverékhez. Majd a tojásos keveréket is tegyük a liszthez és jó alaposan, kézi habverővel keverjük csomómentesre. Kanalazzuk bele a muffin formákba, de csak 3/4-ig töltsük meg a tésztával. Az étcsokoládét törjük össze és tegyük a muffinok tetejére (sütés közben bele fog olvadni).
20 perc alatt meg is sülnek.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Pont csupacsokis muffint eszem, aztán majd hétvégén csinálom az ujabb adagot.
http://www.ujsagomat.hu
Elég jó lett 😀