Ha igazán gyors desszertet szeretnék sütni, akkor vagy a madeleine vagy a muffin sütőformát veszem elő. Az alaprecept amit itt is olvashattok, tényleg egy csomó mindennel variálható. Jelen esetben naranccsal variáltam. (bio naranccsal, mert a héját is a sütibe tettem).
Hozzávalók:
250 g liszt
3 tk sütőpor
1/2 tk só
105 g cukor
1 tojás
2 dl tej
0,6 dl olaj
3 evőkanál narancslé
1 narancs reszelt héja
1 narancs a díszítéshez
Elkészítés:
Előmelegítettem a sütőt 175 fokra.
Egy tálba szitálom a lisztet, a sót és a sütőport. Egy másik tálban elkeverem a tejet, a tojást és a cukrot, majd utána hozzá adom az olajat, ezt is elkevertem. Hozzáöntöm a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és elkeverem, amíg össze nem áll sűrű tésztává. A narancslét és a narancs héját még hozzá teszem és ezt is jól elkeverem. Kivajazom egy muffin sütőforma tetejét – erre azért van szükség, hogy a megemelkedő muffinokat könnyen ki lehessen venni, ezt nemrég olvastam. 🙂 Beleteszem a formába a muffinsütő papírokat. Belekanalazom a tésztát, kb. a 3/4-ig és a tetejét díszítem naranccsal. Én egy kisebb narancsot karikákra vágtam, majd ezt negyedeltem, így kerültek a muffinok tetejére. Ebből a mennyiségből 12 darab normál méretű (7 cm-es) muffin lesz. 25 percig sütöm.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: