Ha nincs sok időnk, de valamivel szeretnénk kedveskedni az 1 óra múlva érkező vendégeknek, akkor készítsük el ezt a pohárkrémet. Tényleg 10 perc alatt elkészül és fél óra hűtőben pihentetés után, a vendégek mind a tíz ujjukat megnyalják majd utána.
Hozzávalók 6 pohárhoz:
1 kisebb üveg meggybefőtt
205 g mascarpone
150 ml habtejszín
250 g gesztenyemassza
50 g porcukor
Elkészítés:
A gesztenyemasszát olvasszuk fel és reszeljük le egy tálba. A habtejszínt verjük fel és tegyük hozzá a porcukor és a mascarponét, jó alaposan keverjük össze. A poharak aljába kanalazzunk a gesztenyemasszából, úgy, hogy az 1/3-t hagyjuk meg, azt majd a tetejére tesszük. A gesztenyére kanalazzuk a lecsöpögtetett meggyet, itt is az 1/3-t hagyjuk meg. Majd osszuk el a mascarponés keveréket a poharakban. A tetejét díszítsük a maradék gesztenyével és meggyel. Tegyük hűtőbe, és fél óra múlva már kanalazhatjuk is.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Remélem ízleni fog! 🙂
Cukormenetes gesztenyével máris kipróbálom, délutánra vendégeket várok, szerintem örülni fognak neki! Köszi a receptet!