Blogot írni nem mindig egyszerű, főleg ha ételekről van szó, mert nem elég csak leírni egy receptet, azt el kell készíteni, lefotózni, a fotókat utómunkázni, majd írni. Ez néha egy egész vagy részletekben több napot is igénybe vesz nálam. Főleg azért, mert a fotókra nagyon igényes vagyok. 🙂
Azonban van jó oldala is a dolognak, mégpedig a blog által szerzett új barátok jelenléte, akikkel néha sikerül a virtuális téren túl is találkozni. Egy ilyen barátnak, Zsuzsának köszönhetem, hogy mostantól a fotóimat szép géz kendők is díszíteni fogják, hiszen saját kezűleg festett nekem egy tucatot, amiért személyesen el is mentem.
Mivel Zsuzsa nem a szomszédban lakik sajnos, így arra gondoltam, hogy az én hű társammal, Kamilla kutyussal látogatom meg és sétálunk is egy nagyot a Velencei tó partján. Mivel Kamilla nem volt még Zsuzsáéknál, kutyájuk sem volt még, ezért úgy gondoltam, hogy a rend megőrzése miatt, a ház elé kikötöm egy pár percre amíg kihozom a kendőket. De Kamilla másképpen gondolta, mert valószínűleg attól a ténytől, hogy én eltűntem egy idegen ajtaja mögött, annyira kétségbe esett, hogy fél perc alatt rágta szét a pórázát és jött utánam a házba. Ezzel még nem is lett volna gond, hiszen Zsuzsa teljesen jól reagált, megengedte, hogy Kamilla ott maradjon a házban, de sajnos a pórázt úgy elrágta, hogy kérdésessé vált a mi nagy kirándulásunk. Sebaj, veszek valahol pórázt, na igen, de hol, szombat délután!? Semmi pánik, ha pórázt nem is vontatókötelet árulnak a benzinkúton, így esett, hogy Kamilla első találkozása a Velencei tóval szép élénksárga vontatókötélen történt.
A nap így volt tökéletes. A gézek mellé kaptam még egy amaréna meggy befőttet is, aminek egyik része ebben a sütiben végezte.
Itt a vége, fuss el véle… vagy készítsd el ezt a szuper gyors süteményt. 🙂
Hozzávalók:
150 g darált háztartási keksz
100 g olvasztott vaj
250 g mascarpone
100 g fehér csokoládé
50 g porcukor
amaréna meggy (sima meggyel is finom lesz)
Elkészítés:
A vajat megolvasztom és a darált keksszel összedolgozom. Belesimítom a kivehető aljú piteformába és félreteszem amíg elkészítem a krémet. A fehér csokoládét gőz felett megolvasztom és a mascarponéhoz keverem. Teszek hozzá porcukrot is, mert szeretem ha édes, mivel a meggy fanyar ízét ellensúlyozni kell. Jól összekeverem és belekanalazom a kekszes alapba, erre teszem rá tetszőlegesen a lecsöpögtetett meggyet. Én egy sor meggy után hagytam egy kis helyet és oda a levét csöpögtettem.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: