Nagy kedvenc! Szinte minden héten elkészítem. Én sütőben sütöm, néha megkeverve. Kezdek azon gondolkodni, lehet, hogy én egy lusta háziasszony vagyok? 🙂
Hozzávalók:
4 dl tej
4 db tojás
250 g búzadara
30 g vaj
80 g cukor
60 g mazsola
1 darab citrom héja
4 ek olaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját a fele cukorral és a vajjal habosra keverem. Hozzáöntöm a tejet, a búzadarát, a mazsolát és a reszelt citromhéjat. A hűtőbe teszem 30 percre (lehet több is, a lényeg, hogy megduzzadjon a búzadara).
Közben a maradék cukorral és a tojásfehérjékből kemény habot verek, majd hozzáöntöm a búzadarás keverékhez. Egy tepsibe beleöntöm az olajat és úgy teszem be a sütőbe, és 250 fokon előmelegítem (az olajjal együtt).
Beleöntöm a smarnit és kb. 5 percenként megkeverem, a felénél inkább már morzsálom. Amikor már szép aranybarna kiveszem (kb. 20-25 perc).
Porcukorral és sok lekvárral tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!