Az igazán egyszerűen elkészíthető édesség rajongók most örülhetnek. Ahogy az a kekszes alapoktól elvárható, az összeállítás után, ami 10 perc, csak a hűtési időt kell valahogy kibliccelni és már szeletelhetjük is.
Hozzávalók:
150 g vajas keksz
50 g mandulás keksz (én az Ikeában vásároltam)
100 g olvasztott vaj
300 g fehér csokoládé
200 ml habtejszín
1 csomag diákcsemege a díszítéshez
Elkészítés:
A kekszeket ledaráljuk és összekeverjük. Az olvasztott vajjal jól összekeverjük és a piteforma aljára és oldalára nyomkodjuk a kezünkkel. A habtejszínt felforrósítjuk, levesszük a tűzről és a csokikat belekockázzuk. Alaposan összekeverjük és ráöntjük a darált kekszre. A diákcsemegéből én kiválogattam a mazsolát (nem szeretem) és a mogyoróval, kesudióval és pár összetört mandulakeksszel díszítem.
Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: