sutisdobozoom

Nagymamim néger kockája

img_3123

 

Régóta kacérkodtam már a gondolattal, hogy a nagymamám egyik örök kedvencét megsüssem. Igazából két okból halogattam a sütést, de mind a két félelmemet megcáfolta ez a néger kocka.

 

Az egyik ok ami miatt nem szerettem volna nekiállni a sütésnek az a félelem volt, hogy az ízek nem úgy sikerülnek ahogy én azt imádott nagymamimtól megszoktam. De mivel szóról-szóra mindent úgy készítettem ahogy azt Ő leírta nekem, szerencsére az ízek is ugyanúgy visszaköszöntek. 

Másik nagy félelmem is megdőlt, mégpedig az, hogy ez a süti annyira macerás, hogy én egész nap a konyhában fogok állni. Amit valljunk meg, türelmetlenségem miatt nem igazán szerettem volna. Hát a türelmetlenségemet csak a máz szenvedte meg egy kicsit, mert még folyós volt amikor felvágtam, ezért bizton írhatom, hogy legalább 1 órát hűvös helyen hagyjátok, hogy a máz megkeményedjen. De még ez a kis szépséghiba sem tántorított el bennünket, hogy gyorsan (sajnos túl gyorsan) megegyük. 

Lássuk, hogyan is készül ez a mennyeien édes sütemény.

img_3099

Hozzávalók:

a tésztához,

200 g porcukor

4 tojássárgája

50 g margarin

20 g kakaópor

1 cs. sütőpor

200 g liszt

12 ek. tej

a krémhez,

4 tojásfehérje

200 g porcukor

a mázhoz, 

3 ek. tej

200 g porcukor

2 ek. kakaópor

100 g vaj

img_3109-2

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 200 fokra, egy közepes tepsit kizsírozok és megszórom liszttel. A tésztához habosra keverem a cukrot a margarinnal és a tojássárgával. Hozzáöntöm a kakaóport és a sütőporral összekevert lisztet. Végül belekeverem a tejet. Jól összedolgozom és a tepsibe öntöm. kb 25 percig sütöm.

img_3114

img_3117

Amíg a tészta sül, elkészítem a krémet. Gőz felett a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. A habos krémet rákenem a megsült és még meleg tésztára. A sütőt kikapcsolom, de a még langyos sütőbe visszateszem a tésztát, hogy a hab megkeményedjen. 

A máz elkészítése nagyon egyszerű, a vajon kívül, az összes hozzávalót egy fazékban sűrűre főzöm és ha langyos, belekeverem a vajat. A kihűlt süteményre csurgatom, elkenem és jó 1 órára hűvös helyre teszem. Kockákra szelve tálalom. 

img_3121

Jó étvágyat! 

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!