Azon gondolkodtam, hogy vajon miért csak egy citromos madeleine recept szerepel a blogon, hiszen elég sokat készítettem már. De aztán sikerült rájönnöm a titokra, mivel annyira gyorsan el lehet készíteni, hogy általában akkor sütök, amikor nincs sok időm, csak egy gyors sütire vágyom. Így se fotó, se blog bejegyzés nem készült róluk, de ez a kávés-kakaós olyan kedvenc, hogy muszáj leírnom a receptet. Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni, nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom.
Nekem szilikon madeleine formám van, amibe 9 mélyedés található, így ebből a tésztából, három adag sült, így lett 27 db gyönyörű madeleine.
Hozzávalók:
180 g vaj
175 g cukor
40 g tejcsokoládé
1/3 csésze feketekávé
2 egész tojás
150 g liszt
50 g kakaópor
Mázhoz:
60 g tejcsokoládé
Elkészítés:
A vajat, cukrot, a csokit és a kávét egy hőálló tálba teszem és vízgőz felett megolvasztom. Jól összekeverem és 5 percre félreteszem, hogy egy kicsit hűljön. Utána egyenként hozzáadom a tojásokat és lassan elkeverem őket. Már csak a lisztet és a kakaóport kell beleszitálni és alaposan elkeverni.
A masszát belekanalazom a formába úgy, hogy a tészta nem, vagy nagyon keveset fog dagadni, így a mélyedést teljesen ki kell tölteni. 175 fokra előmelegített sütőbe teszem és 10-12 perc alatt készre sütöm. Ha kihűltek a kis sütik, akkor a 60 g csokoládét vízgőz felett megolvasztom és belemártogatom a madeleineket, és sütőpapíron hagyom őket megszáradni.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: