Tiramisu kicsit másképpen. Igazából nagyon több időbe nem tart elkészíteni, mint azt a verziót amikor babapiskóta kerül a krémbe. A tészta egy nagyon ruganyos, könnyen feltekerhető, kakaós ízű változat. Az igazi tiramisu ízt pedig a megsült tésztára locsolt rumos-kávé adja. Próbáljátok ki, nálunk nagyon bevált. 🙂
Hozzávalók a tésztához:
4 egész tojás
80 g cukor
15 g kakaópor
10 g étkezési keményítő
utólag ha megsült:
15 ml feketekávé
10 ml rum
Hozzávalók a krémhez:
130 g krémsajt
30 g cukor
150 g habtejszín
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztom és a fehérjékből kemény habot verek úgy, hogy 30 g cukrot lassan hozzáadagolok. Ha végeztem, félreteszem és a tojások sárgájából és a maradék cukorból (35 g) habos krémet keverek, majd a fehérjehab 1/3-át egy spatulával óvatosan hozzákeverem. Ha jól elkevertük, hozzáadjuk a kakaóport és a keményítőt, ezt is jól elkeverjük. A végén óvatosan hozzákeverem a tojásfehérjehabot.
Egy kb. 24×30 cm-es lapos sütőformát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a tésztát és a 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöm. A kész tésztát hagyom jól kihűlni, hogy a krém nehogy kifolyjon feltekerés közben.
Elkészítem a krémet, ami végtelenül egyszerű. A habtejszínt habosra keverem, hozzáöntöm a cukrot és a krémsajtot, jól eldolgozom és már kész is.
A kihűlt tésztát a kávé és a rum keverékével megkenem egy ecsettel, majd rákenem a krémet és feltekerem. Megszórom jó vastagon kakaóporral és ízlés szerint lehet porcukorral díszíteni.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!