sutisdobozoom

Tiramisu rolád

9710

 

Őszi hangulatba kerültem, délelőtt kutyasétáltatás közben szedtem pár szép falevelet, gesztenyét és arra gondoltam, hogy mennyire ennék egy krémes süteményt ebéd után. 

 

Tiramisu kicsit másképpen. Igazából nagyon több időbe nem tart elkészíteni, mint azt a verziót amikor babapiskóta kerül a krémbe. A tészta egy nagyon ruganyos, könnyen feltekerhető, kakaós ízű változat. Az igazi tiramisu ízt pedig a megsült tésztára locsolt rumos-kávé adja. Próbáljátok ki, nálunk nagyon bevált. 🙂  

9687

9705

Hozzávalók a tésztához:

4 egész tojás

80 g cukor

15 g kakaópor

10 g étkezési keményítő

utólag ha megsült: 

15 ml feketekávé

10 ml rum

9715

Hozzávalók a krémhez:

130 g krémsajt

30 g cukor

150 g habtejszín

9720

 

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztom és a fehérjékből kemény habot verek úgy, hogy 30 g cukrot lassan hozzáadagolok. Ha végeztem, félreteszem és a tojások sárgájából és a maradék cukorból (35 g) habos krémet keverek, majd a fehérjehab 1/3-át egy spatulával óvatosan hozzákeverem. Ha jól elkevertük, hozzáadjuk a kakaóport és a keményítőt, ezt is jól elkeverjük. A végén óvatosan hozzákeverem a tojásfehérjehabot. 

Egy kb. 24×30 cm-es lapos sütőformát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a tésztát és a 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöm. A kész tésztát hagyom jól kihűlni, hogy a krém nehogy kifolyjon feltekerés közben. 

Elkészítem a krémet, ami végtelenül egyszerű. A habtejszínt habosra keverem, hozzáöntöm a cukrot és a krémsajtot, jól eldolgozom és már kész is. 

A kihűlt tésztát a kávé és a rum keverékével megkenem egy ecsettel, majd rákenem a krémet és feltekerem. Megszórom jó vastagon kakaóporral és ízlés szerint lehet porcukorral díszíteni. 

9714

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!