Őszi hangulatba kerültem, délelőtt kutyasétáltatás közben szedtem pár szép falevelet, gesztenyét és arra gondoltam, hogy mennyire ennék egy krémes süteményt ebéd után.
Tiramisu kicsit másképpen. Igazából nagyon több időbe nem tart elkészíteni, mint azt a verziót amikor babapiskóta kerül a krémbe. A tészta egy nagyon ruganyos, könnyen feltekerhető, kakaós ízű változat. Az igazi tiramisu ízt pedig a megsült tésztára locsolt rumos-kávé adja. Próbáljátok ki, nálunk nagyon bevált. 🙂
Hozzávalók a tésztához:
4 egész tojás
80 g cukor
15 g kakaópor
10 g étkezési keményítő
utólag ha megsült:
15 ml feketekávé
10 ml rum
Hozzávalók a krémhez:
130 g krémsajt
30 g cukor
150 g habtejszín
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztom és a fehérjékből kemény habot verek úgy, hogy 30 g cukrot lassan hozzáadagolok. Ha végeztem, félreteszem és a tojások sárgájából és a maradék cukorból (35 g) habos krémet keverek, majd a fehérjehab 1/3-át egy spatulával óvatosan hozzákeverem. Ha jól elkevertük, hozzáadjuk a kakaóport és a keményítőt, ezt is jól elkeverjük. A végén óvatosan hozzákeverem a tojásfehérjehabot.
Egy kb. 24×30 cm-es lapos sütőformát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a tésztát és a 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöm. A kész tésztát hagyom jól kihűlni, hogy a krém nehogy kifolyjon feltekerés közben.
Elkészítem a krémet, ami végtelenül egyszerű. A habtejszínt habosra keverem, hozzáöntöm a cukrot és a krémsajtot, jól eldolgozom és már kész is.
A kihűlt tésztát a kávé és a rum keverékével megkenem egy ecsettel, majd rákenem a krémet és feltekerem. Megszórom jó vastagon kakaóporral és ízlés szerint lehet porcukorral díszíteni.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: