Leporoltam a fotós háttereimet, elővettem a nyáron jó mélyen a szekrény aljára elpakolt konyhai eszközeimet és végre sütöttem, no meg fotóztam is. 🙂
Két újságot szeretek gyűjteni, ezek közül az egyik a Jamie magazin, aminek a képi világát és a papír minőségét is nagyon szeretem. A legújabb számban találtam ezt az egyszerű szederpiskóta receptet, amit clotted creammel kínálnak. Ezt a krémet viszont vidéken nem kapni, így egy kis utánaolvasás után, házilag készítettem el. Isteni finom lett, talán még magában, vagy gyümölccsel is megenném, a piskótával pedig egészen mennyei lett. Na lássuk, hogyan is készül el.
Hozzávalók:
a szederpiskótához,
125 g vaj
125 g cukor
125 g liszt
3 egész tojás
1 csomag sütőpor
350 g szeder
kevés tej (max. 50 ml)
a clotted creamhez,
250 g mascarpone
200 ml habtejszín
4 ek cukor
1 tk citromlé
Elkészítés:
A sütőt 190 fokra állítjuk és amíg melegszik, elkészítjük a a tésztát. Az olvasztott vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük a vajas krémhez. Ha elkészült a lisztet a sütőporral keverd hozzá és locsolj hozzá egy kevés tejet, hogy jól összeálljon. Vajazz ki egy kb.20 cm-es csatos tortaformát vagy egy hosszúkás, kivehető aljú sütőformát (én ezzel készítettem, de egy picit kifolyt a formából sütés közben, így legközelebb én is kerekbeb fogom sütni, vagy kevesebb masszát teszek bele 🙂 ) A nyers tésztát öntsd a formába. A szedreket keverd össze egy pici liszttel és szórd a tészta tetejére. 30-35 perc alatt megsül.
Amíg sül a tészta, addig készítsük el a krémet, nem kell nagy konyhai tapasztalat hozzá, mert a hozzávalókat csak össze kell keverni és már készen is van. Ha megsült sütemény, hagyjuk kihűlni, addig a krémünket is tegyük be a hűtőbe és ha kihűlt a piskótánk, kanalazzuk a krémet a süteményre.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: