Jó néhányszor megsütöttem már, nagy kedvenc, főleg amikor a kertünkben roskadoznak a meggyfák és csak pár lépést kell tennem, hogy szedjek a fáról. Könnyű, 40 perc alatt elkészíthető süti, ami egyszerre fanyar a meggytől és édes a cukortól.
Hozzávalók:
2 egész tojás
140 g cukor
50 g vaj
1,5 dl tej
1 db sütőpor
1 egész citrom reszelt héja
300 g finomliszt
0,5 liter kimagozott meggy
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverem. Hozzáöntöm a tejet és a sütőporral, citromhéjjal elkevert lisztet. Mikor már jól összekevertem, hozzáadom a kimagozott meggyet. Kizsírozok egy kisebb tepsit (kb 20×20 cm) és beleöntöm a tésztát a tetejére szórok még pár szem meggyet, hogy szebb legyen (meg persze imádom ha roskadozik a meggytől). 170 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütöm (kb. 25-30 perc). Ha kihűlt felszeletelem és porcukorral megszórom a tetejét. Persze nehezen tudom megvárni, hogy kihűljön, már langyosan is falok belőle…
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: