Egy remek receptet találtam Ashleynél és egy kicsit átalakítva elkészítettem. Amit a következőnél másképpen csinálnék, az a tepsi mérete lenne, egy kicsit nagyobbat választanék, hogy jobban elterüljön a brownie. Most egy kb. 25×25 cm-es tepsiben sütöttem meg, de elég magas lett és így kevésbé sült át, ami nem olyan nagy baj, mert a brownie közepe jó ha egy kicsit folyós, de nem lettek szépek a szeletek.
Hozzávalók:
Brownie,
200 g vaj
600 g kristálycukor
1 ek vaníliaaroma
4 egész tojás
210 g liszt
125 g kakaópor (cukrozatlan)
Krémsajt,
250 g mascarpone
1 egész tojás
1 tk vaníliaaroma
120 g porcukor
és 300 g cseresznye
Elkészítés:
Az olvasztott vajat a kristálycukorral és a vaníliaaromával jól összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, lisztet, kakaóport és összedolgozom. Eléggé ragacsos, masszív alap lesz belőle, de legalább többet lehet a kanálról és az edényből lenyalogatni… 🙂
Kibélelek egy tepsit sütőpapírral és beleöntöm a masszát. Összekeverem a krémsajtos hozzávalókat és ráöntöm a brownie-ra. Beleszórom a megmosott és kimagozott cseresznyét. A 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütöm.
Miután kivettem a sütőből és lehűlt, beteszem a hűtőbe egy éjszakára, hogy jól összeálljon.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!