Cseresznyés krémsajtos brownie

Úgy gondoltam, hogy a cseresznyéhez remek párosítás lenne a csokoládé és ha csokoládé, akkor az legyen egy tömény brownie.

Egy remek receptet találtam Ashleynél és egy kicsit átalakítva elkészítettem. Amit a következőnél másképpen csinálnék, az a tepsi mérete lenne, egy kicsit nagyobbat választanék, hogy jobban elterüljön a brownie. Most egy kb. 25×25 cm-es tepsiben sütöttem meg, de elég magas lett és így kevésbé sült át, ami nem olyan nagy baj, mert a brownie közepe jó ha egy kicsit folyós, de nem lettek szépek a szeletek. 

Hozzávalók:

Brownie,

200 g vaj

600 g kristálycukor

1 ek vaníliaaroma

4 egész tojás

210 g liszt

125 g kakaópor (cukrozatlan)

Krémsajt,

250 g mascarpone

1 egész tojás

1 tk vaníliaaroma

120 g porcukor

és 300 g cseresznye

Elkészítés:

Az olvasztott vajat a kristálycukorral és a vaníliaaromával jól összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, lisztet, kakaóport és összedolgozom. Eléggé ragacsos, masszív alap lesz belőle, de legalább többet lehet a kanálról és az edényből lenyalogatni… 🙂

Kibélelek egy tepsit sütőpapírral és beleöntöm a masszát. Összekeverem a krémsajtos hozzávalókat és ráöntöm a brownie-ra. Beleszórom a megmosott és kimagozott cseresznyét. A 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütöm. 

Miután kivettem a sütőből és lehűlt, beteszem a hűtőbe egy éjszakára, hogy jól összeálljon. 

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

Címkék: , ,

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Tovább a blogra »