sutisdobozoom

Cseresznyés krémsajtos brownie

IMG_4196

 

Úgy gondoltam, hogy a cseresznyéhez remek párosítás lenne a csokoládé és ha csokoládé, akkor az legyen egy tömény brownie.

 

Egy remek receptet találtam Ashleynél és egy kicsit átalakítva elkészítettem. Amit a következőnél másképpen csinálnék, az a tepsi mérete lenne, egy kicsit nagyobbat választanék, hogy jobban elterüljön a brownie. Most egy kb. 25×25 cm-es tepsiben sütöttem meg, de elég magas lett és így kevésbé sült át, ami nem olyan nagy baj, mert a brownie közepe jó ha egy kicsit folyós, de nem lettek szépek a szeletek. 

IMG_4198

Hozzávalók:

Brownie,

200 g vaj

600 g kristálycukor

1 ek vaníliaaroma

4 egész tojás

210 g liszt

125 g kakaópor (cukrozatlan)

IMG_4199

Krémsajt,

250 g mascarpone

1 egész tojás

1 tk vaníliaaroma

120 g porcukor

 

és 300 g cseresznye

IMG_4202

Elkészítés:

Az olvasztott vajat a kristálycukorral és a vaníliaaromával jól összekeverem. Hozzáadom a tojásokat, lisztet, kakaóport és összedolgozom. Eléggé ragacsos, masszív alap lesz belőle, de legalább többet lehet a kanálról és az edényből lenyalogatni… 🙂

Kibélelek egy tepsit sütőpapírral és beleöntöm a masszát. Összekeverem a krémsajtos hozzávalókat és ráöntöm a brownie-ra. Beleszórom a megmosott és kimagozott cseresznyét. A 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütöm. 

Miután kivettem a sütőből és lehűlt, beteszem a hűtőbe egy éjszakára, hogy jól összeálljon. 

IMG_4201

IMG_4204

IMG_4195

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Viki, köszönöm szépen! 🙂 Nagyon aranyos vagy!

  2. Viktória Bérci says:

    Gyönyörűségesen szép fotók! Amúgy is odavagyok a képeidért, de ezek dobogósak nálam. 🙂

  3. Kámea says:

    A süti nagyon jól néz ki. de ebben a rumliban nem lenne gusztusom megkóstolni..Kár ezekért a képekért..

  4. szebényi éva says:

    Kedves Dia, szerintem a legjobb helyen végeznék a cseresznyéid. 😉 Én nagyon szeretem az édes ízt, de ez most annyira tömény, hogy egy kockát tudtam belőle megenni és elteltem vele, mennyei az íze.:)
    A dicséretet pedig nagyon köszönöm 🙂

  5. Diána Dömény says:

    Brutálisan jól néz ki! 🙂
    Épp a hűtőben figyel egy hatalmas tál cseresznye, csak nehogy a browniedhoz hasonlóan végezze! 🙂
    A fotók pedig bámulatosak!

    Üdv, Dia
    http://www.dianavilaga.blogspot.hu


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!