Számtalanszor elkészítettem már ezt a finom mascarponés tiramisut. Nagy kedvenc a családban. Készíthetjük eperrel is, én most még kihasználtam, hogy volt pár szép eper itthon, így a tetejére a kakaópor alá epreket tettem. Nagyon finom lett, így egy kis savanykás ízt kapott az epertől, próbáljátok ki! 🙂
Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta (kb. 30 darab)
3 egész tojás
130 g kristálycukor
250 g mascarpone
3 ek Amaretto likőr
1-1,5 dl kávé
2 dl tej
cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
Főzzünk kávét, általában én a négyszemélyes kávéfőzőben ( régi kotyogós kávéfőző) lefőzöm a négy adagot és ebből, 1-1,5 dl kávét elkeverek kb. 2 dl tejjel, ha kell akkor egy kis cukrot is keverek hozzá, de ha a babapiskóta cukrozott, akkor nem.
A tojásokat kettéválasztom és a fehérjéből, 80 g kristálycukorral kemény habot verek. A tojások sárgáját, a maradék kristálycukorral habosra keverem. A mascarponét egy fakanállal kicsit meglazítom és tojássárgájás krémhez keverem. Lassan, óvatosan beleforgatom a tojásfehérjéjét is, és elkeverem az így kapott krémet. Ehhez keverem hozzá a 3 evőkanál Amaretto likőrt is.
Előveszek egy nagy tálat és a babapiskótákat. A babapiskótákat belemártom a tejeskávéba és a tál aljára rakosgatom, szorosan. Ha a tál alja megtelt, meghintem kakaóporral és megkenem a mascarponés krémmel. Egy újabb réteget készítek és ennek a rétegnek a tetejét szórom meg kakaóporral.
Hűtőben tárolom pár órát, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: