Egyik kedvenc gyümölcsöm az eper, így mindenféleképpen szeretném kihasználni, hogy most szezonja van. A muffin pedig egy gyors édesség, mégis kiadós és nagyon finom.
Hozzávalók:
160 g liszt
170 g cukor
1 bögre apróra vágott eper
100 g fehércsokoládé
100 g vaj
3 egész tojás
1/2 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Az olvasztott vajat a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverem. Ha már jól kifehéredett és szép krémes lett akkor hozzáadom a tojásokat és ezt is jól elkeverem. Ebbe a krémbe keverem a lisztet a sütőporral az eperrel és az apróra vágott csokival. Jól összedolgozom.
180 fokra előmelegítem a sütőt. A muffin formákat kibélelem papírkapszlikkal és minden horpadást csak a háromnegyedéig töltök, mert jól megdagad. 12-15 percig sütöm.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!