Manapság nagyon népszerűek a sötét háttér előtt fotózott ételek. Teljesen más hangulatot tud adni egy fekete vagy fémszínű háttér az ételeinknek. Ha pedig maga a lefotózandó ételünk is sötét, nagyon drasztikus hatást tudunk elérni. De nem mindegy, hogy milyen fényviszonyok között fotózunk. Sőt az sem mindegy, hogy milyen irányból jön a fény. Ehhez mutatok pár trükköt. Minden itt látható képet természetes fényviszonyok között, lakásban, ablak mellett készítettem. Segítségemre pedig pár nikecell lap volt, amiről bővebben itt olvashattok. Ezeknek a lapoknak az egyik fele fehér, a másik fele pedig fekete.
Minden fotó mellett ott a munkafolyamat és a végeredmény.
Két részre osztottam a készült fotókat, először lássuk azt amikor a fény a fotóshoz képest szemből érkezik:
(oldalra egy fekete derítőlapot tettem)
(csak a szemből jövő fénnyel játszottam)
(mind a két oldalra fekete derítőlapot tettem)
(egyik oldalon fekete derítőlap, a másik oldalon irányítottan fehér)
(egyik oldalon fekete derítőlap, a másik oldalon fehér derítés)
A következő fotóknál pedig a fény oldalról érkezik:
(derítés nélkül, csak az oldalról jövő fénnyel játszottam)
(fehér lappal irányított fény)
(fekete lappal derítettem)
(fekete derítés és fehér lappal irányított fény)
(fekete derítés, fehér lappal és fekete tárggyal irányított fény)
A következő részben még mindig a sötét hátterekhez adok tippeket, de világos ételekkel.
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!