Akik egy kicsit szemfülesek voltak, már megtalálhatták ezt a receptemet a Serpenyő Virtuóz egyik április eleji bejegyzésében. Akkor én voltam a vasárnapi vendégblogger, amit ismét köszönök. Ha szeretnétek rólam kicsit többet megtudni, akkor a recept mellett egy interjút is találhattok rólam ott. Úgy gondoltam, hogy ezt a pitereceptet itt is megosztom veletek, egyrészt azért, mert nagyon finom, másrészt azért, mert nagyon szeretem a sötét tónusú ételfotókat és ez most így sikerült. Olvassátok és nézegessétek szeretettel!
Hozzávalók:
a tésztához:
260 g liszt
2 egész tojás
95 g cukor
125 g vaj
1 csipet só
1 cs sütőpor
a krémhez:
500 g feketeszeder
1/2 citrom reszelt héja
1 kk fahéj
1 ek keményítő
3 ek cukor
Elkészítés:
Először elkészítem a szedres krémet, ami nagyon egyszerű. Egy fazékba öntök minden hozzávalót és folyamatos keverés mellett (így összepasszírozódnak a gyümölcsök) felforralom. Hagyom hűlni, addig, amíg elkészítem a tésztát.
A liszthez hozzákeverem az olvasztott vajat, tojást, cukrot, csipet sót és a végén a sütőport. Alaposan összegyúrom, cipót formázok belőle, fóliába csomagolom, és 30 percre beteszem a hűtőbe.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra, a tészta 2/3-ból egy korongot nyújtok és a piteformám aljába teszem. A piteformát előtte kenjük ki vajjal és lisztezzük be, így könnyebb kiemelni majd a megsült tésztánkat. (Könnyebbség, ha esetleg a piteformánk alja külön kiemelhető). A tésztára kanalazom rá a szedres krémet, a maradék tésztát pedig nagylyukú reszelőn ráreszelem a krémre. Beteszem a sütőbe és 30 perc alatt megsütöm.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: