Könnyű tiramisu kuglóf

Bár egy sima tiramisut, amibe bolti babapiskótát teszünk, nem kell sütni de összekészíteni ugyanannyi időbe telik mint ezt a kuglófot. Itt a sütési időt kell kivárnunk, míg a sima tiramisunál arra kell várnunk, hogy a hűtőben összeérjenek az ízek. Ha szeretitek a kuglófokat, akkor érdemes ezt a változatot is kipróbálni. Én a pinteresten böngészve láttam több bloggernél, többféle változatban, így megalkottam a sajátomat. Nem annyira karakteres az íze, mint az eredetinek,  de nagyon finom, lágy verzió ez is. Eperrel párosítva pedig egy különleges ízvilágot ad. Próbáljátok ki. 

Hozzávalók:

250 g mascarpone

180 g cukor

2 egész tojás

1 tk vaníliaaroma

125 ml tej

225 g liszt

1 tk sütőpor

½ tk szódabikarbóna

csipet só

2 ek kakaópor

3 ek erős feketekávé

Elkészítés:

A mascarponét a cukorral és a tojással habosra keverem. Hozzákeverem a kakaó és a kávé kivételével az összes hozzávalót. Ezt a tészta adagot elfelezem és az egyik feléhez hozzákeverem a kávét és a kakaóport. Kivajazok és kilisztezek egy kuglófformát és a fehér tészta felét belekanalazom, erre kerül a kakaós massza fele és így rétegezem, amíg elfogynak a masszák. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem és kb 50 perc alatt megsütöm. Ha elkészült, meglocsolhatjuk olvasztott csokival vagy megszórjuk porcukorral és eperrel tálaljuk, ami nagyon jól kiegészíti a tiramisu ízét.

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.

Címkék: , ,

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Tovább a blogra »