Bár egy sima tiramisut, amibe bolti babapiskótát teszünk, nem kell sütni de összekészíteni ugyanannyi időbe telik mint ezt a kuglófot. Itt a sütési időt kell kivárnunk, míg a sima tiramisunál arra kell várnunk, hogy a hűtőben összeérjenek az ízek. Ha szeretitek a kuglófokat, akkor érdemes ezt a változatot is kipróbálni. Én a pinteresten böngészve láttam több bloggernél, többféle változatban, így megalkottam a sajátomat. Nem annyira karakteres az íze, mint az eredetinek, de nagyon finom, lágy verzió ez is. Eperrel párosítva pedig egy különleges ízvilágot ad. Próbáljátok ki.
Hozzávalók:
250 g mascarpone
180 g cukor
2 egész tojás
1 tk vaníliaaroma
125 ml tej
225 g liszt
1 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
csipet só
2 ek kakaópor
3 ek erős feketekávé
Elkészítés:
A mascarponét a cukorral és a tojással habosra keverem. Hozzákeverem a kakaó és a kávé kivételével az összes hozzávalót. Ezt a tészta adagot elfelezem és az egyik feléhez hozzákeverem a kávét és a kakaóport. Kivajazok és kilisztezek egy kuglófformát és a fehér tészta felét belekanalazom, erre kerül a kakaós massza fele és így rétegezem, amíg elfogynak a masszák. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem és kb 50 perc alatt megsütöm. Ha elkészült, meglocsolhatjuk olvasztott csokival vagy megszórjuk porcukorral és eperrel tálaljuk, ami nagyon jól kiegészíti a tiramisu ízét.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotohatterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
imadom a tortát mindenfélét