Isteni finom meggyes-kekszes marcipángolyó

Kívül édes, belül fanyar a meggytől és pofonegyszerű elkészíteni. Imádom! A marcipánt általában az Ikeában szoktam beszerezni, mert elérhető áron van, nagyon finom és könnyű vele dolgozni. Amíg nincsen friss meggy, készítsük el befőttből, így a befőtt levét is fel tudjuk használni az összegyúráshoz. 

Hozzávalók:

250 g darált háztartási keksz

50 g vaj

50 g cukor

1 ek kakaópor

½ cs vaníliáscukor

1 ek rum

1 dl meggylé

1 marék meggy

200 g marcipán

kókuszreszelék

Elkészítés:

A vajat megolvasztom és a keksszel, cukorral, kakaóporral, vaníliáscukorral és rummal masszát gyúrok. Vizes kézzel golyókat formálok és a közepébe egy-egy szem meggyet nyomok. A marcipánt nagyon vékonyra nyújtom és egy pohár segítségével korongokat szaggatok ki. Ezekkel a korongokkal a kekszes golyókat bevonom, mint egy palást. Több golyó lesz, mint amennyi marcipánunk ezért a maradék golyókat kókuszreszelékbe hempergetem. Fogyasztásig hűtőben tárolom.

Jó étvágyat!

Fotózáshoz a Fotókellékek hátterét használtam.

Címkék: , , ,

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Tovább a blogra »