Kívül édes, belül fanyar a meggytől és pofonegyszerű elkészíteni. Imádom! A marcipánt általában az Ikeában szoktam beszerezni, mert elérhető áron van, nagyon finom és könnyű vele dolgozni. Amíg nincsen friss meggy, készítsük el befőttből, így a befőtt levét is fel tudjuk használni az összegyúráshoz.
Hozzávalók:
250 g darált háztartási keksz
50 g vaj
50 g cukor
1 ek kakaópor
½ cs vaníliáscukor
1 ek rum
1 dl meggylé
1 marék meggy
200 g marcipán
kókuszreszelék
Elkészítés:
A vajat megolvasztom és a keksszel, cukorral, kakaóporral, vaníliáscukorral és rummal masszát gyúrok. Vizes kézzel golyókat formálok és a közepébe egy-egy szem meggyet nyomok. A marcipánt nagyon vékonyra nyújtom és egy pohár segítségével korongokat szaggatok ki. Ezekkel a korongokkal a kekszes golyókat bevonom, mint egy palást. Több golyó lesz, mint amennyi marcipánunk ezért a maradék golyókat kókuszreszelékbe hempergetem. Fogyasztásig hűtőben tárolom.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotókellékek hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: