Ennek a sütinek akkor állj neki, ha van időd és türelmed. Mivel mind a kétféle tésztát 40-50 percig sütni kell és még a tésztákat is össze kell állítani, a nyuszik kiszúrásáról nem is beszélve. De azt gondolom, hogy nagyon megéri, mert egy igazán vicces süti lesz belőle és a gyerekek biztosan örülni fognak a meglepetésnek. Bármilyen ünnepre ráhúzható, mert a nyuszi helyett bármilyen más kiszúró figurával meg lehet sütni, pl. csillag, karácsonyfa, szív… Kakaópor helyett pedig tehetsz bele ételfestéket és akkor színes mintáid lesznek.
Az eredeti receptet itt találjátok, amit én eléggé átalakítottam, mert a kakaós tészta olyan sok lett, (azon kívül, hogy a kiszúrás után lettek leeső részek), hogy egy lekváros verziót is készítettem belőle, a morzsalékból pedig egy pohárkrémet.
Nézzük, hogyan kell elkészíteni, mert egy kicsit hosszú lesz.
Hozzávalók a kakaós tésztához:
100 g vaj
100 g porcukor
2 tojás
125 g liszt
25 g kakaópor
1 tk sütőpor
1 ek tej
Elkészítése:
Alaposan keverd össze az olvasztott vajat és a porcukrot, amíg ki nem fehéredik. Ezek után a tojásokat egyenként keverd a masszához. Jöhet a liszt, sütőpor és a kakaópor. Óvatosan keverd össze, amíg egynemű nem lesz. Add hozzá a tejet és keverd össze.
A sütőt melegítsd elő 160 fokra és egy kb 25×25 cm-es sütőformát vajazz ki és szórj rá lisztet, hogy a kakaós tészta ne ragadjon le. Kanalazd bele a kakaós masszát és 40 perc alatt süsd készre, azért tűpróbával nézd meg, hogy átsült-e?! Hagyd kihűlni, majd a nyuszis kiszúróval készíts kb 8-9 nyuszit (ez eltérhet, a kiszúrod formája és nagysága miatt).
Hozzávalók a vaníliás tésztához:
200 g vaj
200 g porcukor
4 tojás
250 g liszt
25 g étkezési keményítő
1,5 tk sütőpor
2 tk vaníliakivonat
2 ek tej
Elkészítés:
Alaposan keverd össze az olvasztott vajat és a porcukrot, amíg ki nem fehéredik, tedd hozzá a vaníliakivonatot. Ezek után a tojásokat egyenként keverd a masszához. Jöhet a liszt, sütőpor és az étkezési keményítő. Óvatosan keverd össze, amíg egynemű nem lesz. Add hozzá a tejet és keverd össze.
A sütőt ismét melegítsd elő 160 fokra és egy 22,5×8,5 cm-es sütőformát vajazz ki és szórd meg liszttel. A forma aljára kanalazz a tésztából egy kb. 0,5 cm-es réteget és erre pakold rá libasorba a nyuszikat. A maradék vaníliás tésztát kanalazd a nyuszik mellé. Süsd 50 percig.
Ha kihűlt, a tetejére 1 csésze porcukorból és 3-4 evőkanál citromlé sűrítményből készíts egy mázat. Díszítheted cukorkákkal, de nélküle is jól mutat.
Jó étvágyat!
Fotózáshoz a Fotókellékek hátterét használtam.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: