Zserbó ízű keksz

Kekszimádóknak és olyan háziasszonyoknak akik félnek nekiállni zserbót sütni vagy csak nincs sok idejük. Azért az igazi zserbót nem tudja helyettesíteni semmi, de az ízvilágát némileg visszahozza.

A tésztát jó alaposan át kell gyúrni, mert a csokidaraboktól kissé morzsalékos. Igazából mindenféle kiszúróval lehet dolgozni, kipróbáltam a sütipecsételővel is, szépen megtartotta a formáját és a mintáját is sütés után. Amit lefotóztam az az új kedvenc kiszúrómmal készült, a Lituga design-tól, egy fényképezőgép forma… mi más?! 🙂

Hozzávalók:

300 g liszt

50 g étkezési keményítő

100 g porcukor

100 g darált dió

1 csipet só

125 g vaj

1 tojás sárgája

3 nagy evőkanál sárgabaracklekvár

100 g étcsokoládé

Elkészítés:

A lisztet a darált diót és a porcukrot összekeverjük, egy csipet sóval ízesítjük. A szobahőmérsékletű vajat ebben a lisztes keverékben elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét a tojás sárgáját és a lekvárt. Összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután melegítsük elő a sütőt 180 fokra , lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát és szaggassuk ki a kívánt formákkal. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük a kekszeket és 12 perc alatt süssük meg.

Ha kihűltek, légmentes dobozkába tegyük őket. 

Jó étvágyat! 🙂

Címkék: , ,

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Tovább a blogra »