Kekszimádóknak és olyan háziasszonyoknak akik félnek nekiállni zserbót sütni vagy csak nincs sok idejük. Azért az igazi zserbót nem tudja helyettesíteni semmi, de az ízvilágát némileg visszahozza.
A tésztát jó alaposan át kell gyúrni, mert a csokidaraboktól kissé morzsalékos. Igazából mindenféle kiszúróval lehet dolgozni, kipróbáltam a sütipecsételővel is, szépen megtartotta a formáját és a mintáját is sütés után. Amit lefotóztam az az új kedvenc kiszúrómmal készült, a Lituga design-tól, egy fényképezőgép forma… mi más?! 🙂
Hozzávalók:
300 g liszt
50 g étkezési keményítő
100 g porcukor
100 g darált dió
1 csipet só
125 g vaj
1 tojás sárgája
3 nagy evőkanál sárgabaracklekvár
100 g étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet a darált diót és a porcukrot összekeverjük, egy csipet sóval ízesítjük. A szobahőmérsékletű vajat ebben a lisztes keverékben elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét a tojás sárgáját és a lekvárt. Összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután melegítsük elő a sütőt 180 fokra , lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát és szaggassuk ki a kívánt formákkal. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük a kekszeket és 12 perc alatt süssük meg.
Ha kihűltek, légmentes dobozkába tegyük őket.
Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!