sutisdobozoom

Zserbó ízű keksz

Kekszimádóknak és olyan háziasszonyoknak akik félnek nekiállni zserbót sütni vagy csak nincs sok idejük. Azért az igazi zserbót nem tudja helyettesíteni semmi, de az ízvilágát némileg visszahozza.

A tésztát jó alaposan át kell gyúrni, mert a csokidaraboktól kissé morzsalékos. Igazából mindenféle kiszúróval lehet dolgozni, kipróbáltam a sütipecsételővel is, szépen megtartotta a formáját és a mintáját is sütés után. Amit lefotóztam az az új kedvenc kiszúrómmal készült, a Lituga design-tól, egy fényképezőgép forma… mi más?! 🙂

1904

Hozzávalók:

300 g liszt

50 g étkezési keményítő

100 g porcukor

100 g darált dió

1 csipet só

125 g vaj

1 tojás sárgája

3 nagy evőkanál sárgabaracklekvár

100 g étcsokoládé

1910

Elkészítés:

A lisztet a darált diót és a porcukrot összekeverjük, egy csipet sóval ízesítjük. A szobahőmérsékletű vajat ebben a lisztes keverékben elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét a tojás sárgáját és a lekvárt. Összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután melegítsük elő a sütőt 180 fokra , lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát és szaggassuk ki a kívánt formákkal. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük a kekszeket és 12 perc alatt süssük meg.

Ha kihűltek, légmentes dobozkába tegyük őket. 

1911

Jó étvágyat! 🙂

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!