Fehércsokis, epres pohárkrém

Eperszezon. Epermánia. 10 perc alatt elkészíthető édesség. 🙂

Hozzávalók: 

0,5 kg eper

25 dkg mascarpone

10 dkg fehércsokoládé

10 dkg porcukor

2 dl habtejszín

Elkészítés:

Az epreket megmosom, pár darabot félreteszek amit a pohár tetejére tudok majd tenni. A többit felaprítom és 5 dkg porcukorral összeturmixolom. 

A mascarponét a porcukor másik felével ( 5dkg ) kikeverem. A tejszínt felverem és a mascarponéhez keverem.

Vízgőz felett a fehércsokoládét megolvasztom és ezt is a tejszínhez keverem.

A poharak aljába először az összeturmixolt epret kanalazom majd a fehércsokis krémet, aztán újra eper és így tovább. A tetejére a felaprított epreket teszem.

Tejszínhabbal is tálalható, bár elég tömény édesség így is. 🙂 

Nekem 4 nagy pohár lett belőle, de kisebb poharakba töltve (úgy nem is lesz annyira tömény) 6 pohár is kijön belőle.

Jó étvágyat! 🙂

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Tovább a blogra »