Eperszezon. Epermánia. 10 perc alatt elkészíthető édesség. 🙂
Hozzávalók:
0,5 kg eper
25 dkg mascarpone
10 dkg fehércsokoládé
10 dkg porcukor
2 dl habtejszín
Elkészítés:
Az epreket megmosom, pár darabot félreteszek amit a pohár tetejére tudok majd tenni. A többit felaprítom és 5 dkg porcukorral összeturmixolom.
A mascarponét a porcukor másik felével ( 5dkg ) kikeverem. A tejszínt felverem és a mascarponéhez keverem.
Vízgőz felett a fehércsokoládét megolvasztom és ezt is a tejszínhez keverem.
A poharak aljába először az összeturmixolt epret kanalazom majd a fehércsokis krémet, aztán újra eper és így tovább. A tetejére a felaprított epreket teszem.
Tejszínhabbal is tálalható, bár elég tömény édesség így is. 🙂
Nekem 4 nagy pohár lett belőle, de kisebb poharakba töltve (úgy nem is lesz annyira tömény) 6 pohár is kijön belőle.
Jó étvágyat! 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: