sutisdobozoom

Kávés, csokoládés kuglóf

Az egyik legjobb dolog, kuglófot sütni. Szerintem elronthatatlan, csak össze kell keverni a száraz alapanyagokat egy külön tálban, utána a a nedves alapanyagok jönnek, szintén egy külön tálba. Összekeverni, bedobni a sütőbe és várni, hogy megsüljön. Szeretem reggelire, ebéd után desszertnek, nassolni vacsora előtt, után, helyett. 🙂 Általában Dán-kuglófot sütök (bár azt a receptet még nem töltöttem fel) de most megtetszett ez a fekete csoda. 8068                  

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

400 g cukor

250 g liszt

100 g kakaópor

2,5 dl tej

2 teáskanálnyi szódabikarbóna

2 tojás

1 rúd vanília

1 tk sütőpor

1 tk ecet

1 dl frissen főtt feketekávé

1 dl olaj csipetnyi só

A tetejére: 10 dkg fehér csokoládé, 5 dkg étcsokoládé (külön-külön olvasztva)

8064                   

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

Először a tejjel keverd el az ecetet, és tedd félre pár percre. Közben egy tálban mérd ki a hozzávalókat, a száraz összetevőket – liszt, cukor, kakaópor, szódabikarbóna, sütőpor, só – jól keverd össze benne. Egy keverőtálba öntsd a kávét, a ( a félretett ecetes tejet), az olajat, üsd hozzájuk a tojásokat, és kapard hozzájuk a vaníliát is. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy kézi mixerrel, a legalacsonyabb fokozaton keverd a folyékony összetevőkhöz a szárazakat, majd nagyjából öt percig közepes fokozaton dolgozd masszává az egészet. Ha összeállt a massza, tedd a kedvenc kuglófformádba – előtte érdemes kivajazni, kilisztezni -, és süsd 45 percig. 

A tetejére az olvasztott csokikat csurgattam, először a fehéret és utána az étcsokit. Jó átvágyat! 🙂

8073                       

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Sütisdobozoom Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!